Szarlotka Bananowa Czarna
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj ciasta bananowego z czarnym dnem. Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 150 kalorii, 2G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 34 grosze za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Udaj się do sklepu i odbierz cukier, wiórki czekoladowe, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 12%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Bary Bananowe Czarne Dno, Bary Bananowe Czarne-Dolne, oraz Black Bottom Banana Cream Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać crust: Rozgrzej piekarnik do 177°. w średniej misce, połączyć wszystkie składniki crust. Naciśnij na dolnej i górnej stronie 9-calowej płyty pie.
Ostudzić na stojaku z drutu.
W dużym rondlu umieścić cukier, skrobię kukurydzianą i sól i ubić do połączenia.
Umieścić na średnim ogniu i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu, stale ubijając. Gotować, nadal dobrze ubijać, aż mieszanina zgęstnieje, 3 do 4 minut.
Żółtka umieścić w średniej misce i ubijać, aż się połączą.
Ubijając stale, powoli mżej w 1kupie mieszanki mlecznej. Powoli dodawać pozostałą mieszaninę mleka, stale ubijając.
Trzepaczka w ekstrakcie z rumu.
Wlać mieszaninę z powrotem do dużego rondla i gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż po prostu dojdzie do wrzenia. Delikatnie gotować (zmniejszyć ogień, jeśli zacznie się gotować energicznie), aż krem będzie wystarczająco gęsty, aby pokryć tylną część łyżki, około 2 minut.
Krem przelać przez sito o drobnych oczkach do dużej miski i złożyć banany.
Wlać mieszaninę kremu do ostudzonej skorupy. Przykryć folią, lekko naciskając folię bezpośrednio na powierzchnię kremu.
Ostudzić, następnie przechowywać w lodówce, aż ostygnie, co najmniej 1 godzinę.
Dodać polewę: w małej, schłodzonej misce ubić śmietanę z cukrem i ekstraktem rumu, aż do uzyskania miękkich szczytów.
Zdejmij folię z wierzchu kremu i łyżkę bitej śmietany, pozostawiając granicę.
W razie potrzeby posypać wiórkami czekoladowymi. Schłodzić ciasto, aż będzie gotowe do podania.