Szarlotka Żurawinowa
Szarlotka żurawinowa może być dobrym przepisem na rozszerzenie kolekcji deserów. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.37 za porcję. Jedna porcja zawiera 358 kalorii, 3G białka, oraz 12g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest to raczej niedrogi przepis dla fanów amerykańskiej kuchni. Mieszanka masła, cukru, orzechów pekan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Szarlotki Cynamonowe, Szarlotka Pieczone Pączki, oraz Batoniki Z Masłem Jabłkowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło w 10-calowej patelni żeliwnej na średnim ogniu.
Dodać skórkę pomarańczową, cynamon i gałkę muszkatołową; dobrze wymieszać drewnianą łyżką.
Dodaj jabłka i żurawinę, mieszając, aby połączyć.
Połącz cukier, pekan i mąkę; dodaj do mieszaniny jabłek, mieszając, aby połączyć. Łyżka mieszanki jabłek do pie Nana Hirl skorupa (w 10-calowej patelni żeliwnej), szczelnie pakowania i mounding w centrum.
Rozwałkuj pozostały dysk do grubości 1/8 cala i delikatnie umieść nad wypełnieniem; złóż krawędzie pod i zaciskaj, uszczelniając do dolnej skorupy.
Ciasto ułożyć na patelni z galaretką.
Wytnij 4 lub 5 szczelin na wierzchu ciasta, aby para mogła uciec.
Piec w temperaturze 425 przez 15 minut; zmniejszyć temperaturę piekarnika do 350 i piec, aż ciasto będzie złote, 45 do 55 minut.
Przełożyć do drucianego stojaka i ostudzić 11/2 do 2 godzin przed podaniem.