Ten bezglutenowy przepis służy 6 i kosztuje 1,63 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 625 kalorii, 11g białka, oraz 41 g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz mleko, wodę, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis od Epicurious ma 2 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Mrożone Ciasto Czekoladowo-Miętowe, Miętowe Czekoladowe Mrożone Batoniki, oraz Mrożony Deser Czekoladowo-Miętowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zagotuj śmietanę, mleko, cukier i sól w 2-ćwiartkowym ciężkim rondlu, mieszając, aż cukier się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem
Cukier
Mleko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
2
Jajka ubić w misce do wymieszania, następnie dodać gorącą śmietanę w wolnym strumieniu, ubijając.
Przenieść krem z powrotem do rondla i gotować na umiarkowanie małym ogniu, stale mieszając drewnianą łyżką, aż wystarczająco grube, aby pokryć tył łyżki i rejestry 175 do 82° na termometrze (nie pozwól gotować).
Składniki, których będziesz potrzebować
Budyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Termometr Kuchenny
Patelnia Z Sosem
4
Natychmiast wlać przez sito o drobnych oczkach do oczyszczonej miski, a następnie wymieszać z likierem. Schłodzić krem do temperatury pokojowej, mieszając od czasu do czasu, a następnie schłodzić, jego powierzchnia pokryta okrągłym papierem woskowym, aż ostygnie, około 3 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 177°. dno linii kwadratowej patelni do pieczenia z woskiem lub pergaminem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Papier Do Pieczenia
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
2
Czekoladę rozpuścić z wodą w małym ciężkim rondlu na bardzo małym ogniu, mieszając, a następnie ostudzić do letniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
3
Beat żółtka, 1/3 szklanki cukru, i sól w dużej misce z mikserem elektrycznym z dużą prędkością, aż gruby i blady, o 5 minut w mikserze stojącym lub o 8 minut z handheld. Złożyć w roztopionej czekoladzie.
Ubij białka z oczyszczonymi ubijakami, aż utrzymają miękkie szczyty. Ubić w pozostałej 1/3 szklanki cukru 1 łyżka stołowa na raz i nadal ubijać, aż białka po prostu trzymać sztywne szczyty, o 5 protokół. Złóż jedną trzecią białek do mieszaniny czekolady, aby rozjaśnić, a następnie złóż pozostałe białka delikatnie, ale dokładnie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka Jaj
Czekolada
Cukier
5
Rozłóż ciasto równomiernie w patelni do pieczenia i piec w środku piekarnika, aż nadmuchane i Drewniany pick lub szaszłyk włożony w centrum wychodzi z okruchów przylegających, 30 do 35 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
Szaszłyki
6
Przenieść patelnię do stojaka, a następnie przykryć wierzch ciasta 2 warstwami zwilżonych ręczników papierowych i odstawić 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
7
Wyjąć ręczniki i ostudzić ciasto całkowicie na patelni (ciasto będzie spuszczać powietrze, gdy ostygnie). Przesiać 1 1/2 łyżki kakao na ciasto, a następnie poluzować krawędzie ostrym nożem. Odwróć wyłożoną papierem woskowym blachę do pieczenia na ciasto i odwróć ciasto na nią, a następnie delikatnie Odklej papier woskowy teraz na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W Proszku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
Papier Woskowany
Nóż
Patelnia
1
Zamrozić krem w maszynie do lodów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
Budyń
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Maszyna Do Lodów
2
Przenieść lody do hermetycznego pojemnika i zamrozić do twardego, ale nadal do smarowania, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
1
Karton z mlekiem olejowym, następnie dolna linia i długie boki z arkuszem folii z tworzywa sztucznego, pozostawiając co najmniej 2-calowy zwis.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
2
Przycinaj ciasto, aby utworzyć prostokąt o wymiarach 7 1/2 na 6 1/4 cala (zachowaj wykończenia do innego zastosowania), a następnie wytnij prostokąt wzdłuż na paski 5 (7 1/2 na 1 1/4 cala). Za pomocą cienkiej metalowej szpatułki ułóż 2 paski na spodzie kartonu, równo z każdym długim bokiem. Wypełnić przestrzeń między paskami lodami (najlepiej za pomocą małej metalowej szpatułki offsetowej). Ułóż 1 ciasto na środku kartonu (na wierzchu lodów) i wypełnij miejsca po obu stronach ciasta lodami. Ułóż pozostałe 2 paski ciasta na długich bokach kartonu (na wierzchu lodów) i wypełnij przestrzeń między nimi lodami. (Będą resztki lodów.) Jeśli lody staną się zbyt miękkie podczas montażu, zamrozić, aż będzie wystarczająco twarde, aby pracować, około 15 minut. Przykryć wierzchem zwis folii, a następnie zamrozić, aż deser stwardnieje, co najmniej 8 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Szpatułka
3
Aby podać, rozpakuj zwis i odwróć karton na schłodzony talerz, używając plastikowej folii, aby pomóc wyciągnąć ciasto z kartonu. Przyciąć boki równomiernie do neaten Bochenek w razie potrzeby (lody mogą wyciekać trochę po bokach), a następnie przesiać Pozostałe 1 1/2 łyżki kakao na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lody
Kakao W Proszku
1 Duża żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
4
Pokroić w plastry ostrym nożem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Nóż
1
* Lody mogą być wykonane 2 dni przed montażem szachownicy. Przed użyciem zmiękczyć w lodówce.* Zmontowana szachownica może być zamrożona do 4 dni.