Syczuańska wieprzowina i brokuły
Syczuańska wieprzowina i brokuły zajmują około 30 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 8 i kosztuje 81 centów za porcję. Ta przystawka ma 238 kalorii, 12g białka, oraz 17g tłuszczu na porcję. Udaj się do sklepu i podnieś brokuły, paprykę, czosnek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe i bezmleczne dieta. Przynosi ci smak domu. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 47%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Makaron Syczuan z brokułami, Brokuły syczuańskie i kalafior, oraz Brokuły Syczuańskie (Chińskie) dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Pokrój wieprzowinę na wąską 1-calową. paski, 1/4 cala. gruby; odłóż na bok. (Najpierw częściowo zamroź wieprzowinę, aby ułatwić cięcie.)
Pokrój zieloną cebulę, paprykę, brokuły i cebulę na 1 cal. kawałki; odłóż na bok.
Połącz czosnek, imbir, płatki pieprzu, gorącą wodę, cukier, keczup i sos sojowy (lub zastąp 8 łyżek przygotowanego sosu Hoisin na keczup i sos sojowy); odstawić. W woku lub dużej patelni rozgrzej olej arachidowy lub roślinny na dużym ogniu. Smaż wieprzowinę na oleju, aż się zrumieni; wyjmij z woka i trzymaj w cieple.
W razie potrzeby dodaj więcej oleju i usmaż wszystkie warzywa delikatne/chrupiące.
Dodaj mieszankę wieprzowiny i sosu; gotuj, aż zgęstnieje.
Podawać z gotowanym ryżem.