Sycylijskie Batoniki Figowe
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj sycylijskich batonów figowych. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 78 g tłuszczu, oraz w sumie 1977 kalorie. Na $7.19 za porcję, ten przepis okładki 47% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 2. 64 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz masło, wodę, rum i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Sycylijskie batoniki z suszonymi owocami i orzechami (Cuccidati), Pieczone Figi Crostini, oraz Domowe Fig Newtons dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby wykonać nadzienie, przeciąć łodygi z fig i przeciąć każdy na 5 lub 6 sztuk w dużym rondlu.
Dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać.
Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, często mieszając, następnie zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i pozostawić nadzienie na wolnym ogniu przez około 10 minut, lub do momentu, gdy jest zagęszczony, ale nie bardzo gruby. Schłodzić nadzienie i puree go w robocie kuchennym z metalowym ostrzem. Można przechowywać w lodówce zarówno ciasto i nadzienie na kilka dni przed kontynuowaniem.
Mąkę, cukier, proszek do pieczenia i sól wymieszać w misce robota kuchennego wyposażonego w metalowe ostrze. Pulsuj kilka razy, aby wymieszać.
Dodaj masło i pulsuj wielokrotnie, aż masło zostanie drobno wymieszane, ale mieszanina jest nadal chłodna i sproszkowana.
Dodać jajka i wanilię i pulsować wielokrotnie, aż ciasto uformuje kulkę.
Odwróć miskę do posmarowanej mąką powierzchni roboczej i ostrożnie usuń ostrze. Krótko zagnieść ciasto 2 lub 3 razy, aby było gładkie. Uformuj ciasto w szorstki cylinder. Możesz owinąć i przechowywać w lodówce przez kilka dni przed przygotowaniem ciastek.
Gdy będziesz gotowy do upiec ciasteczka, Ustaw stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej do 177°.
Podziel ciasto na 6 sztuk i zwiń każdą na linę o długości około 12 cali.
Umieść jedną linę na powierzchni mąki i naciśnij i zwiń ją, aby uzyskać prostokąt ciasta o szerokości 4 cali i długości 12 cali. Wymieszaj lub łyżka jedną szóstą nadzienia w środku ciasta, rozprowadzając je małą szpatułką przesuniętą do około 2 cali szerokości. Użyj pędzla do ciasta, aby pomalować odsłonięte ciasto wodą i podnieś je dookoła, aby zamknąć nadzienie. Szczypta szew zamknięty, gdzie spotykają się 2 kawałki ciasta. Obróć wypełniony kawałek ciasta, aby szew był na dnie i przenieś go do jednej z przygotowanych patelni. Powtórz z pozostałym ciastem, umieszczając trzy wypełnione ciasta na każdej patelni.
Piec ciasteczka, aż ciasto jest ustawione i złoty, około 15 do 20 protokół.
Ostudzić ciasteczka na patelniach, a gdy są chłodne, przyciąć krawędzie i ostrym nożem pokroić je na 2 1/2-cala długości.
Przechowywanie: przechowuj ciasteczka między arkuszami papieru woskowego w puszce lub plastikowym pojemniku z ciasno dopasowaną pokrywą.