Sycylijski Sos Do Makaronu Z Soczewicy

Sycylijski Sos Do Makaronu Z Soczewicy
Sycylijski sos do makaronu z soczewicy może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru sosu. Jedna porcja zawiera 62 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 59 centów za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 217 fanów. Jeśli masz sos pomidorowy, oliwę z oliwek, pastę pomidorową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Sycylijska Zupa Z Soczewicy, Sos do makaronu z czerwonej soczewicy, oraz Makaron po sycylijsku z bakłażanem, pomidorami i ricottą Salata (Pastan Alla Norma) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużym rondlu rozgrzać olej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodaj cebulę, grzyby, cukinię i czosnek. Gotować i mieszać do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
CukiniaCukinia
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
3
Dodaj soczewicę i 3 szklanki wody do warzyw. Doprowadzić do wrzenia toczenia, mieszając od czasu do czasu. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj i gotuj od 45 do 60 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
SoczewicaSoczewica
WodaWoda
4
Wymieszać z sosem pomidorowym, pastą pomidorową, cukrem i 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Jeśli to konieczne, dodaj więcej wody, aby sos się nie sklejał. Należy uważać, aby nie rozcieńczyć; sos powinien być dość gęsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
Sos PomidorowySos Pomidorowy
SOSSOS
CukierCukier
WodaWoda

Wyposażenie

TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia12
Rodzaje PotrawSos
Magazyn