Sycylijski Sos Do Makaronu Z Soczewicy
Sycylijski sos do makaronu z soczewicy może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru sosu. Jedna porcja zawiera 62 kalorie, 3G białka, oraz 1g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje 59 centów za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 217 fanów. Jeśli masz sos pomidorowy, oliwę z oliwek, pastę pomidorową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Z łyżeczką wynik 77%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Sycylijska Zupa Z Soczewicy, Sos do makaronu z czerwonej soczewicy, oraz Makaron po sycylijsku z bakłażanem, pomidorami i ricottą Salata (Pastan Alla Norma) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodaj cebulę, grzyby, cukinię i czosnek. Gotować i mieszać do miękkości, o 5 protokół.
Dodaj soczewicę i 3 szklanki wody do warzyw. Doprowadzić do wrzenia toczenia, mieszając od czasu do czasu. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj i gotuj od 45 do 60 minut.
Wymieszać z sosem pomidorowym, pastą pomidorową, cukrem i 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 20 minut. Jeśli to konieczne, dodaj więcej wody, aby sos się nie sklejał. Należy uważać, aby nie rozcieńczyć; sos powinien być dość gęsty.