Sweet Corn Creme Brulee

Sweet Corn Creme Brulee
Przepis Sweet Corn Creme Brulee może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 10 minut. Ten przepis służy 6. Za $1.55 za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 705 kalorii, 8G białka, oraz 55g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką cukier, ekstrakt z wanillanu, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 26%. Ten wynik nie jest tak niesamowity. Spróbuj Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Corn Creme Brulee, oraz Homar Corn Creme Brulee dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
W dużym rondlu podsmaż kukurydzę na maśle do miękkości. Zmniejszyć ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Posiekanej Cebuli1 Szklanka Posiekanej Cebuli
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
2
Dodaj śmietanę i mleko; podgrzewaj, aż wokół boków patelni utworzą się bąbelki. Lekko ostudzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Przenieś do blendera; przykryj i przetwarzaj, aż będzie gładka. Odcedź i wyrzuć miazgę kukurydzianą. Wróć do pan.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
W małej misce ubij żółtka i 1-1 / 4 szklanki cukru. Wymieszaj niewielką ilość gorącej śmietany w mieszance jajecznej. Wróć wszystko na patelnię, ciągle mieszając. Dodaj wanilię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka1/2 (12 Uncji Płynu) Puszki Odparowanego Mleka
Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)Cukier Puder I Bita śmietana (opcjonalnie)
10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego10 Do 20 Kropli Czerwonego Barwnika Spożywczego
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego1/4 Szklanki Shaohsingu, Czyli Chińskiego Wina Ryżowego
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
5
Przenieś do sześciu 6-oz. ramekins.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
6
Umieść w formie do pieczenia; dodaj 1 cal. wrzącej wody do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
7
Piec bez przykrycia w temperaturze 325° przez 40-45 minut lub do momentu, gdy środki się ustawią (mieszanina będzie się kołysać).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ciasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów GrahamCiasteczka Graham Z Polewą Czekoladową Lub Połówki Krakersów Graham
8
Wyjmij kokilki z łaźni wodnej; ostudzić przez 10 minut. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
9
Jeśli używasz palnika creme brulee, posyp budynie pozostałym cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
10
Podgrzej cukier pochodnią, aż się skarmelizuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
11
Podawaj natychmiast.
12
Jeśli opiekasz budynie, umieść kokilki na blasze do pieczenia; odstawić w temperaturze pokojowej na 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki1/2 Na 5 1/2 Na 2 Cale) Brioche Bochenek, Pokrojony W Plasterki O Grubości 3/16 Cala, Bez Skórki
13
Posyp cukrem. Broil 8 w. od ognia przez 4-7 minut lub do momentu karmelizacji cukru. Wstaw do lodówki na 1-2 godziny lub do stwardnienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Migdałami (po 1,45 Uncji), PosiekanymiZ Migdałami (po 1,45 Uncji), Posiekanymi
14
Udekoruj porcje malinami i listkami mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Z 50 KaloriamiZ 50 Kaloriami

Polecane wino: Okruchy Czekoladowych Herbatników Graham (około 14 Całych Herbatników), Bordeaux, Biały Bordowy

Szampan, Bordeaux i Biały burgund to moje najlepsze typy dla francuskiego. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko się mylisz z szampanem. Jeśli twój posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Aby uzyskać czerwień, wypróbuj czerwoną mieszankę bordeaux. Szampan Marc Hebrart Cuvee de Reserve Brut Premier Cru z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 48 dolarów za butelkę.
Champagne Marc Hebrart Cuvee de Reserve Brut Premier Cru
Champagne Marc Hebrart Cuvee de Reserve Brut Premier Cru
Podpis jest tam, a na podniebieniu środkowym jest ukryte bogactwo;z pięcioma minutami w szklance naprawdę wydycha. Wspaniałe, ale wyartykułowane wino.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia2
Magazyn