Sweet Corn Creme Brulee
Przepis Sweet Corn Creme Brulee może zaspokoić Twoje śródziemnomorskie pragnienie w około 1 godzina i 10 minut. Ten przepis służy 6. Za $1.55 za porcję, ten przepis okładki 11% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Oglądasz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 705 kalorii, 8G białka, oraz 55g tłuszczu na porcję. Jeśli masz pod ręką cukier, ekstrakt z wanillanu, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych składników, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 26%. Ten wynik nie jest tak niesamowity. Spróbuj Biała czekolada Creme Brulee z truskawkami {Creme Brulee Kit Giveaway}, Corn Creme Brulee, oraz Homar Corn Creme Brulee dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużym rondlu podsmaż kukurydzę na maśle do miękkości. Zmniejszyć ciepło.
Dodaj śmietanę i mleko; podgrzewaj, aż wokół boków patelni utworzą się bąbelki. Lekko ostudzić.
Przenieś do blendera; przykryj i przetwarzaj, aż będzie gładka. Odcedź i wyrzuć miazgę kukurydzianą. Wróć do pan.
W małej misce ubij żółtka i 1-1 / 4 szklanki cukru. Wymieszaj niewielką ilość gorącej śmietany w mieszance jajecznej. Wróć wszystko na patelnię, ciągle mieszając. Dodaj wanilię.
Przenieś do sześciu 6-oz. ramekins.
Umieść w formie do pieczenia; dodaj 1 cal. wrzącej wody do patelni.
Piec bez przykrycia w temperaturze 325° przez 40-45 minut lub do momentu, gdy środki się ustawią (mieszanina będzie się kołysać).
Wyjmij kokilki z łaźni wodnej; ostudzić przez 10 minut. Przykryj i wstaw do lodówki na co najmniej 4 godziny.
Jeśli używasz palnika creme brulee, posyp budynie pozostałym cukrem.
Podgrzej cukier pochodnią, aż się skarmelizuje.
Jeśli opiekasz budynie, umieść kokilki na blasze do pieczenia; odstawić w temperaturze pokojowej na 15 minut.
Posyp cukrem. Broil 8 w. od ognia przez 4-7 minut lub do momentu karmelizacji cukru. Wstaw do lodówki na 1-2 godziny lub do stwardnienia.
Udekoruj porcje malinami i listkami mięty.
Polecane wino: Szampan, Bordeaux, Biały Bordowy
Szampan, Bordeaux i Biały burgund to moje najlepsze typy dla francuskiego. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko się mylisz z szampanem. Jeśli twój posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Aby uzyskać czerwień, wypróbuj czerwoną mieszankę bordeaux. Szampan Marc Hebrart Cuvee de Reserve Brut Premier Cru z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 48 dolarów za butelkę.
![Champagne Marc Hebrart Cuvee de Reserve Brut Premier Cru]()
Champagne Marc Hebrart Cuvee de Reserve Brut Premier Cru
Podpis jest tam, a na podniebieniu środkowym jest ukryte bogactwo;z pięcioma minutami w szklance naprawdę wydycha. Wspaniałe, ale wyartykułowane wino.