Sweet Blini
Słodki Blini może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 171 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Mieszanka łyżeczki aktywnych drożdży, sok z cytryny, ciepła woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Blini Gryczane, Blini Gryczane, oraz Blini Z Wędzonym Łososiem.
Instrukcje
Wymieszać razem drożdże, 1 łyżeczka cukru i ciepłej wody w małej misce i odstawić do pienienia, o 5 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, Odrzuć i zacznij od nowa z nowymi drożdżami, cukrem i ciepłą wodą.)
Przenieść mieszaninę drożdży do blendera i dodać mąkę, sól, mleko i pozostałe 2 łyżki cukru, a następnie zmiksować do połączenia.
Wlać do miski i przykryć ręcznikiem kuchennym.
Odstawić w ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu, aż prawie podwoi się luzem, około 1 godziny. Mieszankę przełożyć do blendera i dodać jajka oraz 2 łyżki masła. Zmiksować na gładką masę.
Lekko szczotkować patelnię 10-calowy nonstick z roztopionym masłem, a następnie podgrzewać na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąco, ale nie palić. Trzymając patelnię off ciepła, wlać 1/3 ciasto puchar, natychmiast przechylając i obracając patelnię do pokrycia dna. (Jeśli ciasto ustawia przed patelnia jest pokryta, zmniejszyć ciepło nieznacznie.) Powrót patelni do ciepła i gotować crêpe aż spód i krawędzie są po prostu ustawić i złoty, o 1 1/2 protokół. (Poluzuj krawędź crêpe za pomocą żaroodpornej gumowej szpatułki do sprawdzenia.) Ostrożnie obrócić krêpe opuszkami palców. Gotować, aż druga strona będzie złoty, o 1 minutę więcej.
Przenieść crêpe na talerz.
Szczotka patelnia z bardziej roztopionym masłem i zrobić 7 więcej naleśniki w ten sam sposób, układając je jako wykonane i szczotkowanie patelnia między każdym naleśniki.
Przeciery i sok z cytryny w robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Rozprowadzić 1/2 łyżki konfitury na naleśniku i złożyć w ósemki, tworząc trójkąt. Powtórz z pozostałymi konfiturami i naleśnikami.
Pędzel 12-calowy ciężki patelni z pozostałym masłem i zorganizować naleśniki w 1 warstwa z punktów na środku patelni. Gotować na umiarkowanym ogniu, aż naleśniki zaczną brązowieć, od 1 do 2 minut, następnie obrócić naleśniki łopatką i gotować jeszcze 1 minutę.
Przekładamy na talerz i kurzymy cukrem cukierniczym.