Sweet Blini

Sweet Blini
Słodki Blini może być tylko porannym posiłkiem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 171 kalorii, 5G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 31 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Ten przepis jest typowy dla kuchni wschodnioeuropejskiej. Mieszanka łyżeczki aktywnych drożdży, sok z cytryny, ciepła woda i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 23%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Blini Gryczane, Blini Gryczane, oraz Blini Z Wędzonym Łososiem.

Instrukcje

1
Wymieszać razem drożdże, 1 łyżeczka cukru i ciepłej wody w małej misce i odstawić do pienienia, o 5 protokół. (Jeśli mieszanina nie pieni się, Odrzuć i zacznij od nowa z nowymi drożdżami, cukrem i ciepłą wodą.)
Składniki, których będziesz potrzebować
CukierCukier
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Przenieść mieszaninę drożdży do blendera i dodać mąkę, sól, mleko i pozostałe 2 łyżki cukru, a następnie zmiksować do połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Wlać do miski i przykryć ręcznikiem kuchennym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki KuchenneRęczniki Kuchenne
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Odstawić w ciepłym, wolnym od przeciągów miejscu, aż prawie podwoi się luzem, około 1 godziny. Mieszankę przełożyć do blendera i dodać jajka oraz 2 łyżki masła. Zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
1
Lekko szczotkować patelnię 10-calowy nonstick z roztopionym masłem, a następnie podgrzewać na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąco, ale nie palić. Trzymając patelnię off ciepła, wlać 1/3 ciasto puchar, natychmiast przechylając i obracając patelnię do pokrycia dna. (Jeśli ciasto ustawia przed patelnia jest pokryta, zmniejszyć ciepło nieznacznie.) Powrót patelni do ciepła i gotować crêpe aż spód i krawędzie są po prostu ustawić i złoty, o 1 1/2 protokół. (Poluzuj krawędź crêpe za pomocą żaroodpornej gumowej szpatułki do sprawdzenia.) Ostrożnie obrócić krêpe opuszkami palców. Gotować, aż druga strona będzie złoty, o 1 minutę więcej.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
2
Przenieść crêpe na talerz.
3
Szczotka patelnia z bardziej roztopionym masłem i zrobić 7 więcej naleśniki w ten sam sposób, układając je jako wykonane i szczotkowanie patelnia między każdym naleśniki.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
NaleśnikiNaleśniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przeciery i sok z cytryny w robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
PrzetworyPrzetwory
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
5
Rozprowadzić 1/2 łyżki konfitury na naleśniku i złożyć w ósemki, tworząc trójkąt. Powtórz z pozostałymi konfiturami i naleśnikami.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzetworyPrzetwory
NaleśnikiNaleśniki
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
6
Pędzel 12-calowy ciężki patelni z pozostałym masłem i zorganizować naleśniki w 1 warstwa z punktów na środku patelni. Gotować na umiarkowanym ogniu, aż naleśniki zaczną brązowieć, od 1 do 2 minut, następnie obrócić naleśniki łopatką i gotować jeszcze 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
NaleśnikiNaleśniki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
SzpatułkaSzpatułka
7
Przekładamy na talerz i kurzymy cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier PuderCukier Puder
TrudnośćEkspert
Gotowe W75 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn