Sunset ' s Burritos Grandes

Sunset ' s Burritos Grandes
Sunset ' s Burritos Grandes może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 168g białka, 144g tłuszczu, oraz w sumie 3383 kalorie. Ten przepis służy 1. Na 18,67 zł / porcja, ten przepis okładki 87% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Jeśli masz crema, łopatka wieprzowa, kolendra i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Fasola Czerwona (Habichuelas Coloradas Grandes), Chmury o zachodzie słońca, oraz Tropikalny Zachód Słońca.

Instrukcje

1
Wytrzyj chiles czystą wilgotną szmatką i usuń łodygi i nasiona. Posiekać w blenderze, aż drobno zmielone.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodaj tequilę, sok z cytryny, 1/4 szklanki wody, czosnek, olej, oregano i 3/4 łyżeczki. sól; zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
Puszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości SoduPuszki) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
TequilaTequila
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
3
Pokroić wieprzowinę w poprzek ziarna na plastry 1/2 cala. grube i 3 do 4 w. długo. W misce dodaj mięso do marynaty. Schłodzić co najmniej 15 minut i do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
4
Wyciągamy mięso z marynaty i nawlekamy paski na szaszłyki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
5
Połóż szaszłyki równolegle i około 2 w. osobno na blasze do pieczenia. Pat marynaty na mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
6
Przygotuj grill węglowy lub gazowy do bezpośredniego średniego i wysokiego ciepła.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
7
Pokrojone mięso układamy na naoliwionym ruszcie do gotowania (zamykamy pokrywę na grillu gazowym). Gotować, często obracając, aż mięso będzie dobrze rumiane i chrupiące, około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
8
W międzyczasie, w 1 1/2 - do 2-qt. patelnia na dużym ogniu, przynieś 3/4 szklanki wody, ryż, sos pomidorowy i pozostałe 1/4 łyżeczki. sól do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, aż ciecz zostanie wchłonięta, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
9
Około 5 minut przed mięso jest zrobione, umieścić fasolę i ich płyn w 1-qt. patelnia i gotować na średnim ogniu do bulgotania, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
10
Ugotowane mięso unieść na półmisek i przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
11
Podgrzać 1 lub 2 tortille na raz na grillu, aż lekko rumiane, ale nadal miękkie, obracając raz, 30 do 40 sekund. Stos na talerzu pod folią, aby utrzymać ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
12
Rozgrzej piekarnik do 20
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
13
Ciepłe talerze do serwowania w piekarniku.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
14
Mięso ze szaszłyków wyjąć na deskę i pokroić w 1/4 cala.- szerokie paski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
15
Połóż tortille płasko. W kierunku jednej strony każdego, wypełnić guacamole, crema, wieprzowina, fasola (w tym większość cieczy), ryż, ser, i kolendry; podzielić 1 szklanka salsy wśród burritos. Złóż na boki i zwinąć szczelnie do zamknięcia. Pracuj szybko podczas montażu, aby burritos było gorące i podawaj na ciepłych talerzach; jeśli burritos ostygnie, możesz owinąć każdy z nich lekko naoliwioną folią i ogrzewać w piekarniku 350 przez 10 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Hot Dogi, GrillowaneHot Dogi, Grillowane
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Ocet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do PodaniaOcet Jabłkowy Lub Ostry Sos Do Podania
Meksykańska CremaMeksykańska Crema
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego4 łyżki Dżemu Malinowego, Jagodowego Lub Truskawkowego
1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®1/3 Szklanki Czystego Oleju Roślinnego Crisco®
16
Pozostałą salsę podawać w misce, aby dodać do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisos pomidorowy konserwowysos pomidorowy konserwowy57Orzechy dowolne (posiekane)(4 do 6) suszone ancho, Nowy Meksyk lub California chiles (patrz szybka wskazówka poniżej)(4 do 6) suszone ancho, Nowy Meksyk lub California chiles (patrz szybka wskazówka poniżej)1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana kolendraposiekana kolendra796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkicrema (meksykański krem hodowlany; Patrz krótka wskazówka poniżej) lub kwaśna śmietanacrema (meksykański krem hodowlany; Patrz krótka wskazówka poniżej) lub kwaśna śmietana4larges(13 po) lub 6 regularnych rozmiarów (10 w.) tortille mączne(13 po) lub 6 regularnych rozmiarów (10 w.) tortille mączne3ząbki czosnku, obraneząbki czosnku, obrane2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiguacamole kupione w sklepie lub domowej robotyguacamole kupione w sklepie lub domowej roboty2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkipokruszony ser cotija (zwany także queso añejo; Patrz krótka wskazówka poniżej) lub rozdrobniony ser jackpokruszony ser cotija (zwany także queso añejo; Patrz krótka wskazówka poniżej) lub rozdrobniony ser jack596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeży sok z cytrynyświeży sok z cytryny1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów11 szklanka groszku, mrożonego lub z puszki, takiego, jaki jest. Wysuszony, odtworzony. Świeże, parzone.suszone oreganosuszone oregano425Orzechy dowolne (posiekane)puszka pinto lub czerwona fasolapuszka pinto lub czerwona fasola567Orzechy dowolne (posiekane)łopatka wieprzowa (Tyłek), tłuszcz przyciętyłopatka wieprzowa (Tyłek), tłuszcz przycięty3946 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiSalsa klasyczna Fresca lub salsa czerwona kupiona w sklepie, podzielonaSalsa klasyczna Fresca lub salsa czerwona kupiona w sklepie, podzielona11 funt cukinii,sól, podzielonasól, podzielona796 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkitequilatequila1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiryż biały długoziarnistyryż biały długoziarnisty

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i musujące różowe są doskonałym wyborem dla Meksyku. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Alexana Revana Vineyard Pinot Noir. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 42 dolarów za butelkę.
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
Alexana Revana Vineyard Pinot Noir
#17 Wine Spectator Top 100 2013w 2010 Winnica Revana Pinot Noir jest doskonałą reprezentacją zarówno rocznika, jak i Winnicy Revana.Rok 2010 był trudnym okresem wegetacyjnym, ale dzięki drobiazgowej hodowli i mistrzowskiemu wytwarzaniu wina nasza mieszanka ośmiu różnych klonów Pinot noir wytworzyła intensywną, złożoną i zrównoważoną winę. Jasne, przednie aromaty czarnej wiśni, suszonych ziół i nuty flory są podnoszone przez melasę i kwiat anyżu. Massiveblack wiśniowe smaki są dekadenckie i dobrze integrują się z tonami przypraw,coli i kakao. Tekstura jest bujna i bogata, wykończona miękkimi taninami, które zapewniają idealną strukturę do celularyzacji.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia100
Magazyn