Sunny ' s Smothered Rib Eye Steak

Sunny ' s Smothered Rib Eye Steak
Sunny ' s Smothered Rib Eye Steak wymaga z grubsza 2 godziny i 30 minut od początku do końca. Za 4,77 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 38g białka, 51g tłuszczu i w sumie 622 kalorii. Ten przepis służy 4. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne dieta. Jeśli masz pod ręką pietruszkę, sól, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 62%. Podobne przepisy obejmują Stek Z Żeberka, Stek z żeberka, oraz Kanapki Ze Stekiem Żeberkowym.

Instrukcje

1
Do steków: w małej misce wymieszaj paprykę, tymianek, sól i kilka mielonych czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Posyp steki z obu stron i odstaw w temperaturze pokojowej do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
3
Na dużej patelni z prostymi bokami dodaj oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Nowojorskiego StripsuSteki Z Nowojorskiego Stripsu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
4
Dodaj steki i smaż z obu stron, aż na dnie będzie głęboki złoty kolor, 4 do 5 minut. Odwróć i gotuj jeszcze około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
5
Wyjmij na talerz i przykryj folią aluminiową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
6
Do sosu: za pomocą sznurka kuchennego zwiąż razem tymianek i rozmaryn. Na tej samej patelni, na której podsmażyłeś steki, dodaj wiązkę ziół i masło. Zmniejsz ogień do średniego, rozpuść masło, a następnie dodaj cebulę. Dopraw szczyptą soli i zmielić lub 2 czarnego pieprzu. Gotuj na średnim ogniu, aż cebula będzie miękka, około 5 minut, a następnie dodaj czosnek. Gdy czosnek stanie się pachnący, około 2 minut, dodaj musztardę i bulion wołowy. Wymieszaj, aby zmiksować, a następnie dodaj gęstą śmietanę. W razie potrzeby posmakuj i dopraw większą ilością soli, a następnie podgrzej do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Gdy sos zgęstnieje do sosu, zmniejsz ogień i dodaj śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda Mielona KamiennaMusztarda Mielona Kamienna
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Ostra Papryka, Jeśli To Możliwe WędzonaOstra Papryka, Jeśli To Możliwe Wędzona
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Bezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką JagnięcąBezkostna Baranina Pokrojona W Kostki O Wymiarach 3–4 Cali – Lub Można Ją Zastąpić Bezkostną łopatką Jagnięcą
3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala3 Małe Rzepy, Obrane I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół3 Główki Czosnku Przekrojone Poziomo Na Pół
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Dodaj zarezerwowane steki z powrotem na patelnię i gotuj na wolnym ogniu, nakładając sos na steki łyżką. Gotuj w ten sposób do pożądanego wysmażenia; w przypadku średnio rzadkich powinno to zająć tylko minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
8
Zdjąć z ognia i odstawić na 5 minut przed pokrojeniem.
9
Połóż plastry na talerzu do serwowania i polej sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to świetny wybór na stek Ribeye. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Raptor Ridge Estate Pinot Noir z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
Raptor Ridge Estate Pinot Noir
Raptor Ridge Estate Pinot Noir
To wino, które nie jest nieśmiałe ani nieśmiałe. Nos jest wychodzący z dojrzałymi owocami wiśni, słodkim granatem i śliwką, z delikatnymi nutami goździkowego cygara i piżma. Bujne podniebienie jest bujne z czerwoną wiśnią, włoską śliwką i Marionberries. Zwróć uwagę na przyjemne kwiatowe właściwości lawendy i brązowe przyprawy, takie jak gałka muszkatołowa, pieprz i kasztan. Ze zdumiewającą kwasowością i wypolerowanymi taninami to wino będzie dobrze pić do 2017 roku. Ciesz się risotto z dzikimi grzybami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn