Sunny ' s Smothered Rib Eye Steak

Sunny ' s Smothered Rib Eye Steak
Sunny ' s Smothered Rib Eye Steak wymaga z grubsza 2 godziny i 30 minut od początku do końca. Za 4,77 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 38g białka, 51g tłuszczu i w sumie 622 kalorii. Ten przepis służy 4. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne dieta. Jeśli masz pod ręką pietruszkę, sól, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 62%. Podobne przepisy obejmują Stek Z Żeberka, Stek z żeberka, oraz Kanapki Ze Stekiem Żeberkowym.

Instrukcje

1
Do steków: w małej misce wymieszaj paprykę, tymianek, sól i kilka mielonych czarnego pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Uncje Płynu świeżej WodyUncje Płynu świeżej Wody
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Posyp steki z obu stron i odstaw w temperaturze pokojowej do 2 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
3
Na dużej patelni z prostymi bokami dodaj oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodaj steki i smaż z obu stron, aż na dnie będzie głęboki złoty kolor, 4 do 5 minut. Odwróć i gotuj jeszcze około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
5
Wyjmij na talerz i przykryj folią aluminiową.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
6
Do sosu: za pomocą sznurka kuchennego zwiąż razem tymianek i rozmaryn. Na tej samej patelni, na której podsmażyłeś steki, dodaj wiązkę ziół i masło. Zmniejsz ogień do średniego, rozpuść masło, a następnie dodaj cebulę. Dopraw szczyptą soli i zmielić lub 2 czarnego pieprzu. Gotuj na średnim ogniu, aż cebula będzie miękka, około 5 minut, a następnie dodaj czosnek. Gdy czosnek stanie się pachnący, około 2 minut, dodaj musztardę i bulion wołowy. Wymieszaj, aby zmiksować, a następnie dodaj gęstą śmietanę. W razie potrzeby posmakuj i dopraw większą ilością soli, a następnie podgrzej do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Gdy sos zgęstnieje do sosu, zmniejsz ogień i dodaj śmietanę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Musztarda Mielona KamiennaMusztarda Mielona Kamienna
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)Szklanki Słodko-gorzkiej (60% Kakao) Chipsów Czekoladowych (polecane: Ghiradelli)
Bulion WołowyBulion Wołowy
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
2 Szklanki Ząbków Czosnku2 Szklanki Ząbków Czosnku
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek RzeźniczySznurek Rzeźniczy
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
7
Dodaj zarezerwowane steki z powrotem na patelnię i gotuj na wolnym ogniu, nakładając sos na steki łyżką. Gotuj w ten sposób do pożądanego wysmażenia; w przypadku średnio rzadkich powinno to zająć tylko minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Zdjąć z ognia i odstawić na 5 minut przed pokrojeniem.
9
Połóż plastry na talerzu do serwowania i polej sosem.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to świetny wybór na stek Ribeye. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Raptor Ridge Estate Pinot Noir z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
Raptor Ridge Estate Pinot Noir
Raptor Ridge Estate Pinot Noir
To wino, które nie jest nieśmiałe ani nieśmiałe. Nos jest wychodzący z dojrzałymi owocami wiśni, słodkim granatem i śliwką, z delikatnymi nutami goździkowego cygara i piżma. Bujne podniebienie jest bujne z czerwoną wiśnią, włoską śliwką i Marionberries. Zwróć uwagę na przyjemne kwiatowe właściwości lawendy i brązowe przyprawy, takie jak gałka muszkatołowa, pieprz i kasztan. Ze zdumiewającą kwasowością i wypolerowanymi taninami to wino będzie dobrze pić do 2017 roku. Ciesz się risotto z dzikimi grzybami.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia16
Magazyn