Sunny ' s Smothered Rib Eye Steak
Sunny ' s Smothered Rib Eye Steak wymaga z grubsza 2 godziny i 30 minut od początku do końca. Za 4,77 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 38g białka, 51g tłuszczu i w sumie 622 kalorii. Ten przepis służy 4. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, pierwotne i דל פחמימות,zne dieta. Jeśli masz pod ręką pietruszkę, sól, masło i kilka innych składników, możesz to zrobić. Dobrze sprawdza się jako danie główne. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 62%. Podobne przepisy obejmują Stek Z Żeberka, Stek z żeberka, oraz Kanapki Ze Stekiem Żeberkowym.
Instrukcje
Do steków: w małej misce wymieszaj paprykę, tymianek, sól i kilka mielonych czarnego pieprzu.
Posyp steki z obu stron i odstaw w temperaturze pokojowej do 2 godzin.
Na dużej patelni z prostymi bokami dodaj oliwę z oliwek na średnim ogniu.
Dodaj steki i smaż z obu stron, aż na dnie będzie głęboki złoty kolor, 4 do 5 minut. Odwróć i gotuj jeszcze około 4 minut.
Wyjmij na talerz i przykryj folią aluminiową.
Do sosu: za pomocą sznurka kuchennego zwiąż razem tymianek i rozmaryn. Na tej samej patelni, na której podsmażyłeś steki, dodaj wiązkę ziół i masło. Zmniejsz ogień do średniego, rozpuść masło, a następnie dodaj cebulę. Dopraw szczyptą soli i zmielić lub 2 czarnego pieprzu. Gotuj na średnim ogniu, aż cebula będzie miękka, około 5 minut, a następnie dodaj czosnek. Gdy czosnek stanie się pachnący, około 2 minut, dodaj musztardę i bulion wołowy. Wymieszaj, aby zmiksować, a następnie dodaj gęstą śmietanę. W razie potrzeby posmakuj i dopraw większą ilością soli, a następnie podgrzej do delikatnego gotowania na wolnym ogniu. Gdy sos zgęstnieje do sosu, zmniejsz ogień i dodaj śmietanę.
Dodaj zarezerwowane steki z powrotem na patelnię i gotuj na wolnym ogniu, nakładając sos na steki łyżką. Gotuj w ten sposób do pożądanego wysmażenia; w przypadku średnio rzadkich powinno to zająć tylko minutę.
Zdjąć z ognia i odstawić na 5 minut przed pokrojeniem.
Połóż plastry na talerzu do serwowania i polej sosem.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to świetny wybór na stek Ribeye. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Raptor Ridge Estate Pinot Noir z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 42 dolarów za butelkę.
![Raptor Ridge Estate Pinot Noir]()
Raptor Ridge Estate Pinot Noir
To wino, które nie jest nieśmiałe ani nieśmiałe. Nos jest wychodzący z dojrzałymi owocami wiśni, słodkim granatem i śliwką, z delikatnymi nutami goździkowego cygara i piżma. Bujne podniebienie jest bujne z czerwoną wiśnią, włoską śliwką i Marionberries. Zwróć uwagę na przyjemne kwiatowe właściwości lawendy i brązowe przyprawy, takie jak gałka muszkatołowa, pieprz i kasztan. Ze zdumiewającą kwasowością i wypolerowanymi taninami to wino będzie dobrze pić do 2017 roku. Ciesz się risotto z dzikimi grzybami.