Sunchoke Gratin
Sunchoke Gratin może być tylko przystawką, której szukasz. Na 4,08 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 654 kalorie, 19g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Jest dostarczany przez SippitySup. 7 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka orzechów włoskich, śmietana, zielona soczewica, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zapiekanka Sunchoke z Jarlsbergiem, soczewicą i czarnymi orzechami włoskimi, Zupa Sunchoke, oraz Zupa kalafiorowo-słonecznikowa.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.In średni rondel przykryć soczewicę około 1 cala wody i doprowadzić do wrzenia. Przykryć częściowo i gotować na małym ogniu przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodać szczyptę soli i gotować, aż ledwo miękkie, o 5 minut dłużej.
Odcedzić soczewicę i rozłożyć je na dużej blasze do szybkiego ostygnięcia.
Rozłóż czarne orzechy włoskie na blasze do pieczenia i smażyć przez 10 minut, lub do lekko tosty.
Przenieść czarne orzechy włoskie do ręcznika papierowego i ostudzić.Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Tymczasem, pokroić topinambur w poprzek 1/8 cala grubości.
Dodaj je do wrzącej osolonej wody, aby gotować plastry do miękkości-chrupiące, o 5 protokół.
Dokładnie odcedzić i przełożyć do dużej miski.
Dodać ugotowaną soczewicę, orzechy włoskie, śmietanę, ser, skórkę cytrynową i czosnek, doprawić solą i pieprzem; delikatnie wymieszać. Masło dno i boki 5 lub 6 szklanki owalne naczynie do pieczenia lub równoważne.
Przenieść mieszaninę topinamburu i cały jego płyn do maślanego dish.In średniej miski, wrzucić bułkę tartą z roztopionym masłem i rozsypać na tarce.
Piec przez 30 minut, lub aż zapiekanka jest bulgotanie i złoty kolor.
Odstawić w temperaturze pokojowej na 15 minut, następnie posypać natką pietruszki i podawać.Jak to: jak Ładowanie...