Sunchoke Gratin

Sunchoke Gratin
Sunchoke Gratin może być tylko przystawką, której szukasz. Na 4,08 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 654 kalorie, 19g białka, oraz 37 g tłuszczu każdy. Jest dostarczany przez SippitySup. 7 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Mieszanka orzechów włoskich, śmietana, zielona soczewica, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zapiekanka Sunchoke z Jarlsbergiem, soczewicą i czarnymi orzechami włoskimi, Zupa Sunchoke, oraz Zupa kalafiorowo-słonecznikowa.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.In średni rondel przykryć soczewicę około 1 cala wody i doprowadzić do wrzenia. Przykryć częściowo i gotować na małym ogniu przez 10 minut, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
2
Dodać szczyptę soli i gotować, aż ledwo miękkie, o 5 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
SólSól
3
Odcedzić soczewicę i rozłożyć je na dużej blasze do szybkiego ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
4
Rozłóż czarne orzechy włoskie na blasze do pieczenia i smażyć przez 10 minut, lub do lekko tosty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czarne Orzechy WłoskieCzarne Orzechy Włoskie
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
5
Przenieść czarne orzechy włoskie do ręcznika papierowego i ostudzić.Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia. Tymczasem, pokroić topinambur w poprzek 1/8 cala grubości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch JerozolimskiKarczoch Jerozolimski
Czarne Orzechy WłoskieCzarne Orzechy Włoskie
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
GarnekGarnek
6
Dodaj je do wrzącej osolonej wody, aby gotować plastry do miękkości-chrupiące, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
7
Dokładnie odcedzić i przełożyć do dużej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
8
Dodać ugotowaną soczewicę, orzechy włoskie, śmietanę, ser, skórkę cytrynową i czosnek, doprawić solą i pieprzem; delikatnie wymieszać. Masło dno i boki 5 lub 6 szklanki owalne naczynie do pieczenia lub równoważne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Gotowana SoczewicaGotowana Soczewica
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
Orzechy WłoskieOrzechy Włoskie
MasłoMasło
SerSer
CzosnekCzosnek
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
9
Przenieść mieszaninę topinamburu i cały jego płyn do maślanego dish.In średniej miski, wrzucić bułkę tartą z roztopionym masłem i rozsypać na tarce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Karczoch JerozolimskiKarczoch Jerozolimski
Bułka TartaBułka Tarta
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
10
Piec przez 30 minut, lub aż zapiekanka jest bulgotanie i złoty kolor.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
11
Odstawić w temperaturze pokojowej na 15 minut, następnie posypać natką pietruszki i podawać.Jak to: jak Ładowanie...
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-naćPietruszka-nać
TrudnośćTwardy
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia15
Magazyn