Summer Sun Złoty makaron pomidorowy z bułką tartą
Summer Sun Złoty pomidorowy makaron z bułką tartą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 678 kalorii, 21g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na $2.94 za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz płatki paprykowe, złote pomidory koktajlowe, oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 69%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Farfalle z cukinią i sosem pomidorowym Sun Gold, Makaron z karczochami i suszonymi pomidorami, oraz Sun Suszone pomidory Pesto makaron z Zoodles.
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu. W międzyczasie dodaj kawałki chleba do robota kuchennego i przetwarzaj, aż uformują się drobne okruchy, około 10 sekund.
Rozgrzać 1 łyżka oliwy z oliwek w 10-calowej patelni ze stali nierdzewnej na średnim do połysku.
Dodaj okruchy i mieszaj, aż równomiernie pokryje się olejem. Gotować, często mieszając, aż bułka tarta będzie złotobrązowa, około 4 minut.
Przenieść do średniej wielkości miski. Wymieszać z ćwiartką pokrojonej bazylii i doprawić solą i pieprzem.
Rozgrzać masło i pozostałe 2 łyżki oliwy z oliwek na średnim ogniu, aż masło się rozpuści.
Dodać czosnek i płatki czerwonej papryki, i gotować, aż czosnek jest lekko rumiane, o 1 minutę. Podgrzej ciepło do średniej wysokości i dodaj pomidory i połowę rozdrobnionej bazylii. Dobrze wymieszać. Gotuj, aż wszystkie pomidory pękną, a lekki sos zacznie się formować, około 2 minut.
Zdjąć z ognia i odstawić.
Makaron ugotować do al dente zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu. Rezerwy 1/4 szklanki wody makaronu, a następnie spuścić w durszlaku.
Dodaj makaron na patelni z pomidorami i wrzucić dobrze. Podgrzać do wysokiej, wlać połowę wody z makaronu i gotować, aż sos będzie gęsty. Jeśli jest zbyt suchy, dodaj więcej wody z makaronu.
Makaron podawać z posypką bułki tartej i pozostałą bazylią.