Suflety z ciemnej czekolady z kardamonem Crème Anglaise
Suflet z ciemnej czekolady z kardamonem Crème Anglaise może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 203 kalorie. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz mąkę uniwersalną, mleko, grubą sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 21%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Suflety czekoladowe z Creme Anglaise, Suflety z brązowego cukru z Crème Anglaise, oraz Słodkie ziemniaki francuskie tosty z waniliowym kardamonem Creme Anglaise.
Instrukcje
Umieścić czekoladę i masło w średniej misce.
Ubij 1/4 szklanki cukru, mąki i kakao w proszku w małej misce. Mleko i wanilię zagotować w dużym rondlu. Stopniowo ubijać gorącą mieszaninę mleka do mieszaniny cukru. Powrót mieszaniny do tego samego rondla. Gotować na średnim ogniu, aż powstanie gęsta pasta, stale mieszając, około 2 minut. Zmiksować mieszaninę do miski z czekoladą i masłem; mieszać aż czekolada się rozpuści (mieszanina może wyglądać na zsiadłą).
Dodać żółtka i ubijać, aż mieszanina będzie lśniąca i kremowa. (Bazę Suflera można przygotować 1 dzień wcześniej. Naciśnij folię bezpośrednio na powierzchnię i przechowywać w lodówce. Przed kontynuowaniem należy doprowadzić bazę sufletową do temperatury pokojowej.)
Masło osiem 3/4 szklanki suflety lub budyń filiżanki; kurz z cukrem. Używając miksera elektrycznego, ubijaj białka, aż będą spienione. Po uruchomieniu miksera stopniowo dodawać 3 łyżki cukru, następnie sól; ubijać aż do uzyskania miękkich szczytów. 1/3 białek ułożyć na podstawę sufletową, aż dobrze się połączą. Delikatnie złóż pozostałe białka, aby zmiksować (mogą pozostać białe smugi). Podziel ciasto między przygotowane potrawy.
Umieść naczynia na obramowanej blasze do pieczenia. (Można przygotować 2 godziny wcześniej.
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Piec suflety, aż nadmuchane powyżej krawędzi naczynia, szczyty są płaskie, a krawędzie są ustawione, o 12 protokół.
Podawać natychmiast z kardamonem Crème Anglaise.
Aby złamać strąki kardamonu bez utraty drobnych nasion, zmiażdżyć je w moździerzu za pomocą tłuczka lub umieścić strąki w zamykanej plastikowej torbie, a następnie zmiażdżyć wałkiem do ciasta lub środkiem do zmiękczania mięsa.