Suflety z ciemnej czekolady z kardamonem Crème Anglaise

Suflety z ciemnej czekolady z kardamonem Crème Anglaise
Suflet z ciemnej czekolady z kardamonem Crème Anglaise może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 6G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 203 kalorie. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jeśli masz mąkę uniwersalną, mleko, grubą sól koszerną i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 21%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Suflety czekoladowe z Creme Anglaise, Suflety z brązowego cukru z Crème Anglaise, oraz Słodkie ziemniaki francuskie tosty z waniliowym kardamonem Creme Anglaise.

Instrukcje

1
Umieścić czekoladę i masło w średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzekoladaCzekolada
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
2
Ubij 1/4 szklanki cukru, mąki i kakao w proszku w małej misce. Mleko i wanilię zagotować w dużym rondlu. Stopniowo ubijać gorącą mieszaninę mleka do mieszaniny cukru. Powrót mieszaniny do tego samego rondla. Gotować na średnim ogniu, aż powstanie gęsta pasta, stale mieszając, około 2 minut. Zmiksować mieszaninę do miski z czekoladą i masłem; mieszać aż czekolada się rozpuści (mieszanina może wyglądać na zsiadłą).
Składniki, których będziesz potrzebować
Kakao W ProszkuKakao W Proszku
CzekoladaCzekolada
WaniliaWanilia
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
3
Dodać żółtka i ubijać, aż mieszanina będzie lśniąca i kremowa. (Bazę Suflera można przygotować 1 dzień wcześniej. Naciśnij folię bezpośrednio na powierzchnię i przechowywać w lodówce. Przed kontynuowaniem należy doprowadzić bazę sufletową do temperatury pokojowej.)
Składniki, których będziesz potrzebować
żółtko Jajażółtko Jaja
BazaBaza
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Masło osiem 3/4 szklanki suflety lub budyń filiżanki; kurz z cukrem. Używając miksera elektrycznego, ubijaj białka, aż będą spienione. Po uruchomieniu miksera stopniowo dodawać 3 łyżki cukru, następnie sól; ubijać aż do uzyskania miękkich szczytów. 1/3 białek ułożyć na podstawę sufletową, aż dobrze się połączą. Delikatnie złóż pozostałe białka, aby zmiksować (mogą pozostać białe smugi). Podziel ciasto między przygotowane potrawy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
BudyńBudyń
MasłoMasło
CukierCukier
BazaBaza
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
5
Umieść naczynia na obramowanej blasze do pieczenia. (Można przygotować 2 godziny wcześniej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
6
Odstawić w temperaturze pokojowej.)
7
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
8
Piec suflety, aż nadmuchane powyżej krawędzi naczynia, szczyty są płaskie, a krawędzie są ustawione, o 12 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Podawać natychmiast z kardamonem Crème Anglaise.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
1
Aby złamać strąki kardamonu bez utraty drobnych nasion, zmiażdżyć je w moździerzu za pomocą tłuczka lub umieścić strąki w zamykanej plastikowej torbie, a następnie zmiażdżyć wałkiem do ciasta lub środkiem do zmiękczania mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
NasionaNasiona
MięsoMięso
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Meat TenderizerMeat Tenderizer
Torby ZiplocTorby Ziploc
Wałek Do CiastaWałek Do Ciasta
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn