Suflet z sera pleśniowego ze świeżymi figami i miodem
Suflet z sera pleśniowego ze świeżymi figami i miodem to Wegetariańskie danie główne. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 26g tłuszczu, oraz w sumie 559 kalorii. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz ser, sól, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 55 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 32%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Suflet z sera pleśniowego ze świeżymi figami i miodem, Świeże Figi Z Serem Pleśniowym I Miodem, oraz Grillowane świeże figi i ser pleśniowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
Przygotuj 4 (8-uncji) ramekiny, smarując je zmiękczonym masłem, a następnie pokrywając cukrem, usuwając nadmiar.
Zrób grubą bazę sosu beszamelowego, topiąc 3 łyżki masła na małym średnim ogniu w garnku o grubym dnie. Gdy piana opadnie, dodaj mąkę, stale mieszając trzepaczką, aby zapobiec grudkom. Gotować przez 2 do 3 minut, aby pokryć mąkę tłuszczem i usunąć skrobiowy smak; nie pozwól, aby zasmażka brązowieje.
Dodaj ciepłe mleko do mieszaniny i kontynuuj ubijanie, aż będzie gładkie i gęste.
Zdjąć z ognia. Ubij cukier, a następnie żółtka 1 na raz. Doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Wymieszać z serem, aż zostanie równomiernie wlany. Schłodzić mieszaninę ubijając białka.
W oddzielnej czystej misce ubijamy białka i śmietanę z kamienia nazębnego, aż uformują się miękkie szczyty. Złóż 1/3 ubitych białek do mieszaniny beszamelu, aby ją rozjaśnić. Następnie delikatnie złóż resztę.
Wlać ciasto do przygotowanych ramekin i umieścić na blasze.
Piec na środkowej półce przez około 25 minut.
Suflet robi się, gdy nadmuchuje brzeg, na zewnątrz jest złoty, a środek lekko się trzęsie.
Podawać ze świeżymi figami i odrobiną miodu. Pył z cukrem cukierniczym.