Suflet Z Parmezanem
Suflet z serem parmezan może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole przepisu dania głównego. Na 66 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 204 kalorie, 13g białka, oraz 14g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. 30 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jeśli masz masło, mąka, sól koszerna i pieprz, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Suflet Z Parmezanem, Suflet z serem Gruyère i parmezanem, oraz Suflet z parmezanem i serem Gruyère dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Masło 6 (7 1/2 na 3 1/2-calowe ramekiny.
Posypać tartym parmezanem i pokryć wszystkie boki i podstawę naczynia.
Nadmiar sera przelać do następnego ramekina, aby pokryć. Kontynuować pokrywanie ramekinów serem i odstawić na bok.
Podgrzać mleko w małym rondlu na małym ogniu.
W innym średnim rondlu rozpuść 2 łyżki masła na średnim ogniu.
Ubić mąkę i ugotować surowy smak mąki, około 2 minut.
Ubij w gorącym mleku i doprowadzić do wrzenia, a następnie zmniejszyć ogień do gotować.
Zdjąć patelnię z ognia, dodać 3/4 szklanki startego sera i doprawić do smaku solą i pieprzem (patrz poziom soli ze względu na ser).
Wlać mieszaninę do dużej miski i odstawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
W mikserze stojącym ubijamy białka na sztywne szczyty.
Żółtka ubić do schłodzonego beszamelu. Złóż 1/3 ubitych białek do beszamelu, aby rozjaśnić podstawę. Delikatnie złóż pozostałe białka ubitych jaj, aby utrzymać wbudowane powietrze. Starannie napełnić przygotowane ramekiny i ułożyć je na blasze do pieczenia.
Piec do wyrośnięcia i złoty na wierzchu, o 20 protokół. Centrum będzie miało tylko lekkie poruszenie, gdy będzie gotowe.
Wyjmij ramekiny z piekarnika i podawaj natychmiast.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Bordeaux, szampan i Biały burgund to moje najlepsze propozycje dla francuskiego. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Można spróbować Domaines Barons de Rothschild Reserve Speciale Bordeaux Blanc. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 13 dolarów za butelkę.
![Domaines Barons de Rothschild Reserve Speciale Bordeaux Blanc]()
Domaines Barons de Rothschild Reserve Speciale Bordeaux Blanc
Mieszanka 60% Semillon i 40% Sauvignon Blanc.Krystalicznie czysty słomkowo-żółty kolor. Nos jest mocny i aromatyczny, z dominującymi egzotycznymi aromatami (cytrusy, liczi) Sauvignon Blanc. Pełny atak na podniebienie, rozwijając żywy świeży smak z intensywnymi aromatami grejpfruta i limonki na finiszu. Zarówno żywe, jak i pełne smaku.