Suflet Szpinakowy
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 86 kalorii, 7G białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Kraft Recipes ma 2 fanów. Jeśli masz ser szwajcarski, szpinak, parmezan i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Suflet Szpinakowy, Suflet szpinakowy mamy, oraz Suflet Szpinakowy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. lekko nasmaruj 2-qt. souffle dish.
Dodać parmezan; delikatnie Potrząsać naczyniem, aż strona i dno naczynia będą równomiernie pokryte serem. Odstawić. Przynieś mleko tylko do zagotowania w dużym rondlu na średnim ogniu. Stopniowo dodawać płatki zbożowe, stale mieszając trzepaczką po każdym dodaniu, aż do dobrze wymieszanego. Gotować 1 min., ciągle mieszając.
Odstawić 4 min. Wymieszać ze szpinakiem i serem szwajcarskim.
Jajka ubić w średniej misce mikserem elektrycznym na dużej prędkości 5 min. albo aż się spieni.
Dodaj do mieszanki szpinaku; mieszać delikatnie, aż dobrze wymieszane.
Wlać do przygotowanego sufleta.
Piec 30 do 40 min. lub do momentu, gdy wydmuchany i złocisty brąz.
Polecane wino: Bordeaux, Szampan, Biały Bordowy
Bordeaux, szampan i Biały burgund to moje najlepsze propozycje dla francuskiego. Francuskie wino jest tak samo różnorodne jak francuskie jedzenie, ale rzadko pomylisz się z szampanem. Jeśli posiłek wymaga białego wina, możesz również spróbować białego burgunda. Dla czerwonego, spróbuj Red bordeaux blend. Możesz spróbować Calvet Cremant de Bordeaux Brut rosé. Recenzenci bardzo lubią to z 4.7 z 5 gwiazdek i cena około 17 dolarów za butelkę.
![Calvet Cremant de Bordeaux Brut Rose]()
Calvet Cremant de Bordeaux Brut Rose
Genialny łososiowy kolor z eleganckim nosem malin i cassis. Bardzo drobne i trwałe, punktowe pęcherzyki, które drażnią usta i piękne wykończenie ostrych, okrągłych, owocowych smaków. Ciesz się Calvet Brut Rose w dowolnym momencie jako aperitif, mieszanka koktajli, libacja brunch lub na dowolny powód do świętowania.