Suflet Szparagowy
Suflet szparagowy to Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Na 1,55 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 14g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 244 kalorie. Jeśli masz czosnek, masło, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Najlepiej sprawdza się jako przystawka i odbywa się w ok. 50 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 43%, co jest solidne. Podobne przepisy to Suflet Szparagowy, Suflet Szparagowy, oraz Niskotłuszczowy suflet z serem i szparagami.
Instrukcje
Szparagi gotować w rondlu z wrzącej wody, aż jasnozielony, ale nadal chrupiące, o 2 protokół.
Przełóż szparagi do lodowatej wody, aby zatrzymać proces gotowania.
Masło rozpuścić w rondlu na średnim ogniu.
Ubić mąkę i wymieszać, aż mieszanina stanie się pastą i jasnobrązowy, o 2 protokół.
Ubić mleko w mieszaninie masła i mąki; doprowadzić do gotować na wolnym ogniu i gotować, aż gruby, 2 do 3 protokół. Doprawić solą i pieprzem cayenne.
Mieszankę mleczną, czosnek i szparagi umieścić w blenderze i puree, aż będzie gładka.
Wlać mieszaninę szparagów do dużej miski; wymieszać z żółtkami i serem Cheddar.
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C)
Masło 4 (6-uncja) ramekiny
Białka ubić w dużej szklanej lub metalowej misce do miksowania, aż uformują się miękkie szczyty. Podnieś trzepaczkę lub trzepaczkę prosto do góry: białka będą tworzyć miękkie kopce, a nie ostry szczyt
Połowę białek wymieszać z serem szparagowym, aż do połączenia. Delikatnie złóż pozostałe białka do mieszanki.
Napełnić przygotowane ramekiny około 3/4 pełne i umieścić na blasze do pieczenia; piec w nagrzanym piekarniku, aż krawędzie będą złociste, około 20 do 25 minut