Suflet rukola i Fontina
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc wypróbuj suflet z Arugulan i Fontina. Ten przepis służy 6 i kosztuje 96 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka białek, ser fontina, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Arugulan i Fontina Frittata, Pizza z Fontiną, Prosciutto i rukolą, oraz Pizza Z Grilla Z Fontinanem I Rukolą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posmaruj 2-ćwiartkowe danie sufletowe sprayem do gotowania; posyp bułkę tartą na dnie i bokach naczynia.
Gotować rukolę we wrzącej wodzie 15 sekund lub aż zwiędnie, i odsączyć na sicie, naciskając, aż ledwo wilgotne. Drobno posiekać; umieścić w dużej misce.
Lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Mąkę, sól, zmieloną gałkę muszkatołową, zmielony czerwony pieprz i czarny pieprz umieść w średnim rondlu. Stopniowo dodawać mleko, mieszając trzepaczką do wymieszania. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając. Gotować 1 minutę lub do grubości.
Stopniowo mieszaj około jednej czwartej gorącej mieszaniny mleka do żółtka jaja, stale mieszając trzepaczką i dodaj do pozostałej gorącej mieszaniny mleka, stale mieszając. Gotować 30 sekund, i zdjąć z ognia. Wymieszać z rukolą i serem. Lekko schłodzić.
W dużej misce umieścić białka i śmietanę z kamienia nazębnego i ubić mikserem z dużą prędkością, aż uformują się sztywne szczyty. Delikatnie wymieszać jedną czwartą mieszaniny białek jaj w mieszaninę rukoli; delikatnie złożyć pozostałą mieszaninę białek jaj. Łyżka do przygotowanego Suflera.
Piec w 350 przez 45 minut lub do dmuchnięcia, złoty, i zestaw.
Uwaga na wino: we Francji wybór do tego dania będzie Sancaerre lub Pouilly Fun, z których oba są lekkie, chrupiące wina z winogron Sauvignon Blanc. Oczywiście są też dziesiątki wspaniałych Sauvignon Blancs wyprodukowanych w Stanach Zjednoczonych. Sassy światła jeden, który byłby wspaniały tutaj: Sauvignon Blanc Gejzer Peak z Sonoma County (około $10).
Szparagi i suflet Gruyre: Zastąp szparagi 3/4 funta rukoli. Szparagi gotować we wrzącej wodzie 4 minuty, odcedzić i spłukać zimną wodą.
Z każdej szparagowej włóczni wyciąć 1-calową końcówkę; łodygi drobno posiekać. Zastąp 1 łyżeczkę suchej musztardy na zmielony czerwony pieprz. Zastąp 1/2 szklanki (2 uncje) rozdrobnione Gruyre dla fontiny. Wymieszać ze szparagami i posiekanymi szparagami z serem