Sufganiyot z nadzieniem Dulce de Leche z bitą śmietaną i czekoladową mżawką

Sufganiyot z nadzieniem Dulce de Leche z bitą śmietaną i czekoladową mżawką może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 178 kalorii. Na 37 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 30. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Ten przepis od Betty Crocker ma 1 fanów. Mieszanka regularnych aktywnych drożdży, ciepłe mleko, skrócenie, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Toloache ' s Dulce de Leche Sufganiyot, Dulce De Leche Churro z bitą śmietaną, oraz Koktajle Mleczne Dulce De Leche Z Bitą Śmietaną Z Mleka Kokosowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zrób Sufganiyot. W dużej misce, mieszać ciepłą wodę, drożdże i szczyptę cukru granulowanego, aż drożdże rozpuszcza; odstawić kilka minut, aż drożdże pęcherzyków. (Jeśli drożdże nie bąbelkują, wyrzuć mieszaninę i zacznij od nowa.) Wymieszać pozostały cukier granulowany, 2 1/2 szklanki mąki, sól, cynamon, ciepłe mleko, olej i jajka, aż dobrze wymieszać. Stopniowo mieszaj więcej mąki, aż ciasto będzie twarde i gładkie.
Lekko nasmaruj dużą miskę olejem lub sprayem do gotowania; umieść ciasto w misce, obracając się, aby nasmarować wszystkie strony. Przykryj miskę luźno folią i pozostaw do wyrośnięcia w ciepłym miejscu około 1 godziny lub do czasu, aż ciasto podwoi się.
Delikatnie rozwałkować ciasto; podzielić na pół.
Rozwałkuj każdą połowę do grubości 1/4 cala. Używając 2 1/2-calowego okrągłego foremki do ciastek lub szklanki do picia, Wytnij 30 okręgów, przyciskając razem i zmieniając resztki ciasta w razie potrzeby.
Umieść kółka na nasmarowanym arkuszu ciastek, aby odpocząć, przykrywając kółka ręcznikiem kuchennym, podczas gdy olej do smażenia się nagrzewa, 15 do 30 minut.
W holenderskim piekarniku, ogrzać 3 do 4 cale oleju do 191°. Sufganiyot smażyć, 4 lub 5 na raz, w gorącym oleju o 2 do 3 minut z każdej strony lub aż rumiane i gotowane przez do środka.
Osuszyć na talerzu przykrytym papierowymi ręcznikami. Schłodzić co najmniej 10 minut przed napełnieniem.
Tymczasem zrobić Dulce de Leche bitą śmietaną. W schłodzonej dużej misce ubijaj śmietanę mikserem elektrycznym z dużą prędkością, aż zacznie gęstnieć. Stopniowo dodawać cukier puder, następnie wanilię, ubijając do zgęstnienia. Beat w dulce de leche, 1 łyżka na raz, aż całkowicie włączone, a następnie aż sztywne szczyty tworzą. Przechowywać w lodówce do momentu użycia.
Na arkuszu woskowanego papieru, ułóż chłodzony sufganiyot w jednej warstwie. Używając końcówki drewnianej łyżki, przebij otwór przez bok każdej z nich do odległości 1/2 cala od przeciwległej krawędzi (uważaj, aby nie przebić się całkowicie). W ozdobnej torbie wyposażonej w okrągłą końcówkę (1/4 - do 3/4-cala szerokości), umieścić mieszankę bitej śmietany; rury 1 do 2 łyżki do każdego sufganiyot.
W małej, zamykanej plastikowej torbie do przechowywania żywności, umieść chipsy czekoladowe i skrócenie; reseal bag. Kuchenka mikrofalowa na wysokości, zatrzymując się, aby wycisnąć worek co 30 sekund, aż chipsy zostaną stopione i gładkie.
Wytnij bardzo mały otwór w dolnym rogu worka; rurka roztopionej mieszaniny czekolady nad sufganiyot.
Odstawić do Ustawienia, około 15 minut.