Stół Polenta

Stół Polenta
Tabela Polenta może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 1134 kalorii, 36g białka, oraz 74g tłuszczu na porcję. Na 4,46 zł za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 14. 16 osób było pod wrażeniem tego przepisu. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz gałkę muszkatołową, parmezan, mieloną wieprzowinę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć kwas cytrynowy, można śledzić to danie główne z Key Lime Pie With a Gingersnap Crust jako deser. Z łyżeczką wynik 83%, to danie jest doskonałe. Spróbuj Polenta ze świeżymi pomidorami i chipsami parmezan / Polenta Made Easy, Croste Di Polenta Con Cicoria (Polenta Crust z duszonym Chico, oraz Medaglioni Di Polentan E Prosciutto Al Forno-Pieczone Medaliony Polenta Z Szynką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zobacz jak zrobić ten przepis.
2
W dużym, ciężkim rondlu połącz 6 szklanek zimnej wody, śmietany i soli. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu,a następnie zmniejszyć ogień do średniego. Stopniowo ubijaj polentę powolnym, stałym strumieniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
KremKrem
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Ubijać, aż płyn się zagotuje, a ziarna zawieszą się w cieczy. Ubijaj, żeby polenta się nie przypaliła. Gdy dojdzie do gotowania na wolnym ogniu, Przełącz na drewnianą łyżkę i mieszaj co kilka minut, aż polenta będzie kremowa bez cienia ziarnistości, 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
ZiarnaZiarna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Zdjąć z ognia i wymieszać z fontiną, parmezanem i gałką muszkatołową.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
Ser FontinaSer Fontina
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
5
Ułóż stół papierem rzeźniczym i wylej polentę na stół, Po środku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta1/2 Pomarańczy, Skórka świeżo Starta
6
Podawać z sosem bazyliowym Pesto i sosem bolońskim. (Sosy te świetnie komponują się również z makaronem.)
Składniki, których będziesz potrzebować
BologneseBolognese
Pesto BazyliowePesto Bazyliowe
MakaronyMakarony
SOSSOS
7
Przygotuj kąpiel z lodem w dużej misce i zagotuj duży garnek z wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
GarnekGarnek
8
Bazylia przełożyć na duże sito i zanurzyć we wrzącej wodzie. Natychmiast zanurz całą bazylię i wymieszaj tak, aby równomiernie blanszowała. Blanszować przez około 15 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SitoSito
9
Wyjąć, otrząsnąć nadmiar wody, następnie zanurzyć bazylię w łaźni z lodem i ponownie wymieszać, aby ostygła tak szybko, jak to możliwe.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
BazyliaBazylia
Gruby Czerwony CukierGruby Czerwony Cukier
10
Dobrze spuścić.
11
Wycisnąć wodę z bazylii rękami, aż będzie bardzo sucha. Z grubsza posiekać bazylii i umieścić w blenderze.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
12
Dodaj oliwę z oliwek, orzeszki piniowe, czosnek, witaminę C, jeśli używasz i sól i pieprz do smaku. Mieszamy przez co najmniej 30 sekund. W ten sposób zieleń bazylii dokładnie zabarwi olej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Orzeszki SosnoweOrzeszki Sosnowe
CzosnekCzosnek
BazyliaBazylia
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
13
Dodać ser i pulse połączyć. Pesto będzie przechowywać przez kilka dni w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce. Sprawia, że około 3/4 szklanki.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
świeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organicznyświeży Groszek łuskany Lub Rozmrożony, Mrożony Groszek Organiczny
1
Umieścić borowiki w ciepłej wodzie i moczyć przez 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
2
Odcedzić, zastrzegając płyn, a następnie posiekać borowiki.
3
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać cielęcinę i wieprzowinę, rozbijając ją drewnianą łyżką. Gotować 2 minuty, a następnie posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
WieprzowinaWieprzowina
CielęcinaCielęcina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewnianałyżka Drewniana
5
Dodać cebulę i gotować delikatnie do "potu", o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
6
Dodać czosnek i rozmaryn i gotować, aż czosnek jest lekko rumiane, o minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
RozmarynRozmaryn
CzosnekCzosnek
7
Dodać grzyby i gotować przez około 4 protokół karmelizować mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
MięsoMięso
8
Dodać wino i 2 łyżki soku borowikowego. Gotować przez 1 minutę do odparowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
SokSok
WinoWino
9
Dodaj pozostały wywar, przecier pomidorowy i natkę pietruszki i gotuj przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przecier PomidorowyPrzecier Pomidorowy
Pietruszka-naćPietruszka-nać
StadoStado
10
Udekoruj serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
11
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Napełnij średni garnek do połowy zimną wodą i dodaj kiełbaski. Doprowadzić do wrzenia i wyłączyć płomień.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
13
Pozostawić kiełbaski w wodzie, aż woda ostygnie do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
WodaWoda
14
Wyjmij kiełbaski z wody i odstaw, aż będą gotowe do grillowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
15
Pomidorki koktajlowe zmniejszyć o połowę. Nasiona i pokroić paprykę w julienne, obrać i pokroić cebulę, zupa. Cienko pokroić paprykę serrano i ząbki czosnku. W dużej misce wymieszać wszystkie warzywa razem z octem balsamicznym, oliwą z oliwek, solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet BalsamicznyOcet Balsamiczny
Pomidor WiśniowyPomidor Wiśniowy
Sól I PieprzSól I Pieprz
Serrano PepperSerrano Pepper
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
WarzywaWarzywa
Oliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek
PaprykaPapryka
CebulaCebula
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
16
Wylać mieszankę na dużą tacę piekarnika i piec około 1 godziny mieszając od czasu do czasu tak, że gotuje równomiernie.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
17
Wyjąć z piekarnika, gdy warzywa są w pełni ugotowane i lekko rumiane.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
18
Lekko ostudzić i wymieszać z posiekaną bazylią.
Składniki, których będziesz potrzebować
BazyliaBazylia
19
Podsmażone kiełbaski podsmażamy na średnim ogniu, aż będą ładnie karmelizowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
KiełbasaKiełbasa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)

Składniki

591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweudziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)udziec jagnięcy (wyjęty z lodówki i pozostawiony w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed przygotowaniem)1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo posiekane liście bazyliiświeżo posiekane liście bazylii4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwemocno zapakowane liście świeżej bazyliimocno zapakowane liście świeżej bazylii14krewetki i żyłkiŚwieżo zmielony czarny pieprzŚwieżo zmielony czarny pieprz2kuflełyżeczka suszonego rozmarynułyżeczka suszonego rozmarynu1szczyptaSzczypta sproszkowanego kwasu askorbinowego (witamina C), opcjonalnieSzczypta sproszkowanego kwasu askorbinowego (witamina C), opcjonalnie4do 6 suszonych borowikówdo 6 suszonych borowików4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwerozdrobniony ser fontinarozdrobniony ser fontina1porcja startego parmezanudrobno posiekana świeża natka pietruszkidrobno posiekana świeża natka pietruszki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreorozmaryn mielony świeżyrozmaryn mielony świeży1warzywo (np. szpinak)czosnek mielonyczosnek mielony1porcja startego parmezanuposiekany czosnekposiekany czosnek10ząbki czosnkuząbki czosnku1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweuncje mielona wieprzowinauncje mielona wieprzowina2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweuncje mielona cielęcinauncje mielona cielęcina9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweszklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)szklanki słodko-gorzkiej (60% kakao) chipsów czekoladowych (polecane: Ghiradelli)8Włoskie kiełbaskiWłoskie kiełbaski1warzywo (np. szpinak)świeżo Starta gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweOliwa Z OliwekOliwa Z Oliwek6Spód: okruszki z herbatników grahamoliwa z oliwek z pierwszego tłoczeniaoliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekana cebulaposiekana cebula591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezanświeżo starty parmezan4731 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeżo starty parmezanświeżo starty parmezan2Spód: okruszki z herbatników grahamtarty parmezantarty parmezan4papryka Serrano chile lub papryka jalepenopapryka Serrano chile lub papryka jalepeno3Spód: okruszki z herbatników grahamorzeszki piniowe, tostyorzeszki piniowe, tosty2Średnia żółta cebula, posiekanapolenta drobno zmielonapolenta drobno zmielona14krewetki i żyłkiSzara sól i świeżo zmielony czarny pieprzSzara sól i świeżo zmielony czarny pieprz1szczyptaSzczypta soli morskiej, najlepiej szarejSzczypta soli morskiej, najlepiej szarej14krewetki i żyłkiSól morska, najlepiej sól szaraSól morska, najlepiej sól szara591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesos marinara lub przecier pomidorowysos marinara lub przecier pomidorowy1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwebulion cielęcy (lub wysokiej jakości bulion z kurczaka)bulion cielęcy (lub wysokiej jakości bulion z kurczaka)791 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwepiersi bażanta jeśli)piersi bażanta jeśli)6żółta cebulażółta cebula6papryka żółtapapryka żółta
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje14
Ocena Zdrowia44
Magazyn