Strudel szparagowy to Wegetariańskie przepis z 8 porcjami. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 244 kalorie, 4G białka, oraz 19g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka gorącego sosu, pół na pół, sól i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Strudel Szparagowy, Strudel jabłkowy (apfel Strudel), oraz Strudel Szynkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Zerwać twarde końce szparagów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
2
W razie potrzeby usuń łuski z łodyg nożem lub obieraczką do warzyw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Obieraczka
Nóż
3
Pokrój łodygi na pół; ułóż w parowniku warzywnym nad wrzącą wodą. Okładka i steam 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Woda
4
Szparagi umieścić w lodowatej wodzie; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
Woda
5
Saute szalotki w 2 łyżki masła w ciężkim rondlu na średnim ogniu do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szalotka
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
6
Dodaj mąkę, mieszając, aż będzie gładka. Gotować, ciągle mieszając, 1 minuta. Stopniowo dodawać pół na pół; gotować na średnim ogniu, stale mieszając, aż mieszanina zgęstnieje. Wymieszaj sok z cytryny i 5 kolejnych składników.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny
Mąka Uniwersalna
7
Umieść 1 arkusz filo na wilgotnym ręczniku(pozostaw filo przykryte).
8
Posmarować 2 łyżeczkami roztopionego masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
9
Warstwa drugi arkusz phyllo na pierwszym arkuszu; pędzel z 2 łyżeczki masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
10
Przetnij stos na pół wzdłuż, tworząc 2 prostokąty.
11
Szparagi odsączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
12
Umieść jedną ósmą szparagów na krótkim końcu każdego prostokąta; łyżkę jednej ósmej mieszanki sosu nad szparagami na każdym prostokącie. Fold końce prostokątów na szparagi; roll up jellyroll mody. Powtórz z pozostałą phyllo, masło, szparagi, i mieszankę sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
Masło
SOS
Rolka
13
Posmaruj paczki filo pozostałym roztopionym masłem; połóż na wysmarowanej blasze do pieczenia.