Stromboli z oliwkami, suszonymi pomidorami, szynką, Salami i serem
Stromboli z oliwkami, suszonymi pomidorami, szynką, Salami i serem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 19g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 359 kalorii. Na 1,57 zł za porcję, ten przepis okładki 10% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jeśli masz kapary, ciasto do pizzy, liście bazylii i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać salami można śledzić to danie główne z Czekoladowy Deser Salami jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 513 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Quiche ze szpinakiem z suszonymi pomidorami, Pięć Serowych Salami Stromboli, oraz Roladki z Salami i serem: Stromboli.
Instrukcje
Umieść oliwki i kapary razem na desce do krojenia i posiekaj ostrym nożem, aż uzyskasz grubo posiekaną mieszaninę do smarowania. Alternatywnie, impuls w robocie kuchennym do posiekania. Złóż resztę składników razem.
Na lekko posypanej mąką blacie lub desce rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 16 na 12 cali.
Ciasto wyłożyć na blasze do pieczenia, którą posmarować lekko naoliwionym kawałkiem pergaminu.
Rozprowadź mieszaninę oliwek na środku ciasta wzdłuż, pokrywając środek 4 cale i pozostawiając 1 1/2 cala na każdym końcu.
Warstwę salami, a następnie provolone na wierzchu mieszaniny oliwek w dół środka ciasta.
Na wierzchu rozłóż suszone na słońcu pomidory, a następnie ułóż szynkę i mozzarellę na wierzchu pomidorów. Zakończ układając linię świeżych liści bazylii na składnikach nadzienia.
Aby uformować warkocz, zaczynając 1 1/2 cala od nadzienia, wykonaj równoległe poziome cięcia w cieście w odstępach 1 1/2 cala w dół po obu stronach, pozostawiając 1 1/2 cala granicy na górze i na dole. Złóż górną i dolną krawędź nad wypełnieniem, a zaczynając od góry złóż jeden pasek nad wypełnieniem z prawej strony, a następnie z lewej strony, lekko zachodząc na siebie. Kontynuuj naprzemienne paski, aby stworzyć efekt pleciony, chowając w paski końcowe w razie potrzeby. Przykryj ręcznikiem kuchennym i pozwól Stromboli wzrosnąć 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 204°. ubić jajko łyżką wody i lekko umyć blaty i boki Stromboli, a następnie posypać nasiona sezamu na wierzchu.
Piec na złoty kolor, przez 25 do 30 minut.
Wyjmij z piekarnika i pozostaw na co najmniej 15 minut przed krojeniem w paski i podaniem.