Sticky pear & ginger cake
Sticky Pear & ginger cake może być tylko lacto ovo vegetarian przepis, którego szukałeś. Ten deser ma 554 kalorie, 7G białka, oraz 18g tłuszczu na porcję. Na 1,93 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 249 osób uznało ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz brandy, orzechy pekan, cukier muscovado i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Z łyżeczką wynik 34%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Lepki budyń z gruszki imbirowej, Lepkie ciasto imbirowo-orzechowe, oraz Sticky Ginger lemon drizzle cake.
Instrukcje
Pokrojone daktyle przekładamy na patelnię z mlekiem, masłem, imbirem i ciemnym muscovado.
Podgrzewaj delikatnie, aż masło stopi się i mieszanina zacznie bąbelkować wokół krawędzi patelni. Dobrze wymieszać i odstawić na 1 godz. do ostygnięcia.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Wyłóż podstawę maślanej 23-centymetrowej sprężyny z pergaminem do pieczenia. Obrać i pokroić gruszki na duże kawałki.
Mąkę, posiekane orzechy pekan i wodorowęglan wymieszać z przyprawami, a następnie wymieszać do schłodzonej mieszanki daktylowej z jajkami.
Wlać do puszki i rozsypać na gruszkach. Z grubsza rozbij zarezerwowane orzechy pekan i upuść na wierzch.
Piec przez 40 minut, następnie luźno przykryć wierzch folią i wrócić do piekarnika na 25-30 minut więcej, aż do szaszłyku włożonego do środka wychodzi z tylko lepkie okruchy ciasto może jeszcze wyglądać trochę mokre wokół gruszek.
Podczas pieczenia ciasta, zrobić syrop brandy. Przełóż lekki cukier muscovado do garnka z 50 ml wody i rozpuść na małym ogniu, aż syropi. Wymieszać z brandy i odstawić. Gdy ciasto jest gotowe, łyżka ponad połowę syropu, następnie pozostawić ciasto do ostygnięcia przed podaniem z dodatkowym syropem na boku.
Aby zamrozić, schłodzić ciasto w puszce, a następnie dobrze owinąć i zamrozić do 3 miesięcy. Rozmrażamy i rozgrzewamy w niskim piekarniku. Syrop można zamrozić osobno, ogrzać, a następnie skropić jak wcześniej.