Sticky fig Lamb kotlety z ciepłą fasolą i sałatką z kuskusem
Need a dairy free side dish? Sticky fig Lamb kotlety z ciepłą fasolą i sałatką z kuskusu może być ogromnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 464 kalorie, 10g białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 2,14 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 25 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz cebulę, jagnięcinę, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 88%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Kotlety jagnięce Harissa z granatem kuskus, Steki Jagnięce Z Ciepłą Sałatką Z Białej Fasoli, oraz Grillowane szaszłyki jagnięce z ciepłą sałatką z fasoli Fava.
Instrukcje
Rozgrzać patelnię i doprowadzić mały rondel z wodą do wrzenia.
Kuskus umieścić w misce, zalać 100 ml wrzącej wody z czajnika, przykryć ręcznikiem i odstawić.
Pokrój między kośćmi jagnięcymi, więc masz 7 przycięte kotlety jagnięce. Natrzyj trochę oleju i trochę przypraw na każdy kotlet. Fasolkę szparagową gotować we wrzącej wodzie przez 4 minuty, a następnie odcedzić.
Gdy patelnia będzie gorąca, gotować jagnięcinę przez 3 minuty z każdej strony, szczotkując dżemem figowym podczas gotowania.
Dodać ocet w ostatnim 1 min gotowania, przenieść jagnięcinę na talerz i pozostawić do odpoczynku. Bubble Pozostałe soki na patelni, aż lepkie.
Kuskus wymieszać widelcem, dodać fasolę, czerwoną cebulę, pomidory, skórkę z cytryny i sok, rozdartą miętę i pozostały olej. Doprawić i dobrze wymieszać. Podzielić sałatkę między 2 talerze i top z kotletami jagnięcymi.
Skropić Pozostałe lepkie soki z patelni i rozsypać na kilku całych liściach mięty.