Stelaż jagnięcy z sosem żurawinowo-mandarynkowym, duszonym Czerwonym boczkiem, kremową polentą z szałwią i pancettą

Stelaż jagnięcy z sosem żurawinowo-mandarynkowym, duszonym Czerwonym boczkiem, kremową polentą z szałwią i pancettą
Stelaż jagnięcy z sosem żurawinowo-mandarynkowym, duszony Czerwony Chard, kremowa Polenta z szałwią i Pancetta może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 612 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 3,28 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz oliwę z oliwek, koncentrat soku żurawinowego, pancetta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 49%. Spróbuj Stelaż jagnięcy z sosem Mandarynkowo-Chile, Halibut ze świeżą kukurydzą, porem, pancettą i szałwią na kremowej Polencie, oraz Stelaż z jagnięciną z Chardą Szwajcarską dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej patelnię grillową do wysokiej i piekarnika do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami SpożywczymiGotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Skropić olejem i doprawić solą i pieprzem. Grilluj jagnięcinę na dużym ogniu przez 2 lub 3 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Przenieść do blachy do pieczenia lub brojlerów i umieścić w gorącym piekarniku. Gotować 12 do 15 minut, do 130 stopni F na termometrze do mięsa na rzadkie, 155 Na Dobrze.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier WaniliowyPillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
4
Pozostawić mięso na 5 do 10 minut przed podaniem, aby soki się redystrybuowały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
5
Dla chard, rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodaj olej i cebulę i saute przez 2 protokół. Następnie dodać zieleninę w pęczki, aż zwiędną wystarczająco, aby zmieścić się na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZieloniZieloni
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Dodać bulion warzywny i rodzynki. Doprawić zieleninę solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj 10 do 15 minut, aż warzywa będą miękkie i nie będą już gorzkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do DekoracjiPietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
ZieloniZieloni
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
8 (U-12) Krewetek8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
8
Koncentrat soku żurawinowego, skórkę mandarynki i sok umieścić w małym rondlu i gotować razem na małym ogniu przez 10 minut. Odcedzić i wrócić do pan. W międzyczasie żurawinę i wywar z kurczaka połączyć w misce. Przykryć i włączyć kuchenkę mikrofalową na 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koncentrat Soku żurawinowegoKoncentrat Soku żurawinowego
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
MandarynkaMandarynka
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw KalifornijskichMieszanka Warzyw Kalifornijskich
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Odstawić na 10 minut, aby odtworzyć żurawinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
10
W przypadku polenty podgrzej średni rondel na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
11
Dodać olej i pancetta. Brązowy pancetta minutę lub 2 i wyjąć z patelni na papierowy ręcznik wyłożony talerz. Powrót patelni do ciepła i doprowadzić 3 szklanki wywaru z kurczaka do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku1 T Pieprzu Białego W Proszku
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
12
Dodaj polentę i stale mieszaj, aż masa mieszaniny, 2 lub 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
PolentaPolenta
13
Wyjąć polentę z ognia i wymieszać z szałwią, masłem, kawałkami pancetty i doprawić solą i pieprzem. Zachowaj szczypiorek do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
PolentaPolenta
2 Oliwki Nadziewane Pimiento2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu
14
Żurawinę i wywar rozgrzać do bańki i wyjąć z pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
15
Aby służyć, pozwolić 1/2 rack jagnięciny na osobę. Oddzielić kotlety na 1 lub 2 żeberka i polać sosem żurawinowo-mandarynkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stojak BaranekStojak Baranek
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W PlasterkiBrzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
MandarynkaMandarynka
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
16
Podawać z szałwią i polentą pancetta udekorowaną szczypiorkiem i duszonym czerwonym boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
PolentaPolenta
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do DekoracjiPokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1/2 Gałązki Rozmarynu1/2 Gałązki Rozmarynu

Składniki

2(zima)masło pokrojone na małe kawałkimasło pokrojone na małe kawałki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 t pieprzu białego w proszku1 t pieprzu białego w proszku10ostrza świeży szczypiorek, pokrojony lub drobno posiekanyostrza świeży szczypiorek, pokrojony lub drobno posiekany4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyGruba sól i świeżo zmielony pieprzGruba sól i świeżo zmielony pieprz2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkikoncentrat soku żurawinowego, dostępny w puszkach i butelkachkoncentrat soku żurawinowego, dostępny w puszkach i butelkach2(zima)posiekane świeże liście szałwii, 3 gałązkiposiekane świeże liście szałwii, 3 gałązki2handfulszłote rodzynkizłote rodzynki2jagnięcina, poprosić rzeźnika, aby przyciąć i francuski, około 2 3/4 do 3 funtów ogółemjagnięcina, poprosić rzeźnika, aby przyciąć i francuski, około 2 3/4 do 3 funtów ogółem1(może być lub przeglądać)świeżo Starta gałka muszkatołowa, gałka muszkatołowaświeżo Starta gałka muszkatołowa, gałka muszkatołowa1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)oliwa z oliwek extra virgin, 1 obrót patelnioliwa z oliwek extra virgin, 1 obrót patelni4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do skropieniaOliwa z oliwek z pierwszego tłoczenia, do skropienia1małecebula posiekanacebula posiekana4plastrypancetta, dostępna w delikatesach, pokrojona jak boczek, posiekanapancetta, dostępna w delikatesach, pokrojona jak boczek, posiekana4Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i pieprzSól i pieprz1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkisuszona słodzona żurawina, kilka garści (zalecane:suszona słodzona żurawina, kilka garści (zalecane:1Średnia żółta cebula, posiekanaoczyszczony, grubo posiekany Czerwony boczniak szwajcarski, wydajność 1 dużego pęczkaoczyszczony, grubo posiekany Czerwony boczniak szwajcarski, wydajność 1 dużego pęczka4mandarynki, skórki i soki owocowemandarynki, skórki i soki owocowe2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiPietruszka drobno posiekana do dekoracjiPietruszka drobno posiekana do dekoracji2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiszybkie gotowanie polenta, dostępne na włoskich potrawach lub specjalnościach rynkuszybkie gotowanie polenta, dostępne na włoskich potrawach lub specjalnościach rynku
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn