Stelaż jagnięcy z sosem żurawinowo-mandarynkowym, duszonym Czerwonym boczkiem, kremową polentą z szałwią i pancettą
Stelaż jagnięcy z sosem żurawinowo-mandarynkowym, duszony Czerwony Chard, kremowa Polenta z szałwią i Pancetta może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 9g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 612 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 3,28 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Jeśli masz oliwę z oliwek, koncentrat soku żurawinowego, pancetta i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 40 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 49%. Spróbuj Stelaż jagnięcy z sosem Mandarynkowo-Chile, Halibut ze świeżą kukurydzą, porem, pancettą i szałwią na kremowej Polencie, oraz Stelaż z jagnięciną z Chardą Szwajcarską dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej patelnię grillową do wysokiej i piekarnika do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Gotowana Czerwona Kapusta, Dostępna W Alejce Ze Specjalnymi Produktami Spożywczymi
Skropić olejem i doprawić solą i pieprzem. Grilluj jagnięcinę na dużym ogniu przez 2 lub 3 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, Julienne
3
Przenieść do blachy do pieczenia lub brojlerów i umieścić w gorącym piekarniku. Gotować 12 do 15 minut, do 130 stopni F na termometrze do mięsa na rzadkie, 155 Na Dobrze.
Pozostawić mięso na 5 do 10 minut przed podaniem, aby soki się redystrybuowały.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
5
Dla chard, rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodaj olej i cebulę i saute przez 2 protokół. Następnie dodać zieleninę w pęczki, aż zwiędną wystarczająco, aby zmieścić się na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zieloni
20 Cienkich Plastrów Cukinii
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
7
Dodać bulion warzywny i rodzynki. Doprawić zieleninę solą, pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Zmniejsz ogień do średnio niskiego i gotuj 10 do 15 minut, aż warzywa będą miękkie i nie będą już gorzkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka Drobno Posiekana Do Dekoracji
1 Laska Cynamonu (1-1/2 Cala)
Zieloni
1 średnia żółta Cebula, Z Grubsza Pokrojona Na Równe Kawałki
8 (U-12) Krewetek
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
8
Koncentrat soku żurawinowego, skórkę mandarynki i sok umieścić w małym rondlu i gotować razem na małym ogniu przez 10 minut. Odcedzić i wrócić do pan. W międzyczasie żurawinę i wywar z kurczaka połączyć w misce. Przykryć i włączyć kuchenkę mikrofalową na 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Koncentrat Soku żurawinowego
1 T Pieprzu Białego W Proszku
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Mandarynka
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Warzyw Kalifornijskich
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
9
Odstawić na 10 minut, aby odtworzyć żurawinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
10
W przypadku polenty podgrzej średni rondel na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polenta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
11
Dodać olej i pancetta. Brązowy pancetta minutę lub 2 i wyjąć z patelni na papierowy ręcznik wyłożony talerz. Powrót patelni do ciepła i doprowadzić 3 szklanki wywaru z kurczaka do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 T Pieprzu Białego W Proszku
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
12
Dodaj polentę i stale mieszaj, aż masa mieszaniny, 2 lub 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Polenta
13
Wyjąć polentę z ognia i wymieszać z szałwią, masłem, kawałkami pancetty i doprawić solą i pieprzem. Zachowaj szczypiorek do dekoracji.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Polenta
2 Oliwki Nadziewane Pimiento
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1/2 Gałązki Rozmarynu
14
Żurawinę i wywar rozgrzać do bańki i wyjąć z pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
1 Czubata łyżka Białego Pieprzu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słodka Czerwona Papryka (poszukaj Prostokątnej Papryki Polnej W Przeciwieństwie Do Małej Okrągłej Papryki)
15
Aby służyć, pozwolić 1/2 rack jagnięciny na osobę. Oddzielić kotlety na 1 lub 2 żeberka i polać sosem żurawinowo-mandarynkowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stojak Baranek
Brzoskwinia Obrana I Pokrojona W Plasterki Lub 1 Szklanka Mrożonych, Niesłodzonych Brzoskwiń Pokrojonych W Plasterki
Mandarynka
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
16
Podawać z szałwią i polentą pancetta udekorowaną szczypiorkiem i duszonym czerwonym boczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard Szwajcarski
1/2 Szklanki Groszku Cukrowego, Pokrojonego Na 1-calowe Kawałki
Polenta
Pokrojone Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji