Przepis na jagnięcinę z małą rzep i miętową salsą Verde jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest ogromnym jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny opcja dla miłośników kuchni meksykańskiej. Na 4,58 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 8. Jedna porcja zawiera 531 kalorii, 20g białka, oraz 45 g tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz szalotkę, liście mięty, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby użyć czerwonego octu winnego, można śledzić to danie główne z Ciasto Wiśniowo-Jagodowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Pieczeń z jagnięciny z salsą cytrynowo-miętową Verde, Stelaż z jagnięciną z Jus i marchewką i szparagami, oraz Stelaż Jagnięcy Z Polewą Dijon Na Zwiędłym Szpinaku Dla Niemowląt dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Cebulę ugotować w dużym rondlu z wrzącą osoloną wodą do miękkości, 5-8 minut; odcedzić i ostudzić. Przyciąć końce korzeniowe i obrać.
Przenieś patelnię do piekarnika i piecz, aż warzywa będą miękkie i rumiane, a natychmiastowy termometr do odczytu włożony do najgrubszej części jagnięciny rejestruje 52° dla średnio rzadkich, 15-20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
żółte Tortille Kukurydziane (15 Cm), Podgrzane
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju Sezamowego
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
Żółty Cukier I Różne Posypki
6
Przełożyć jagnięcinę na deskę do krojenia; odstawić na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
7
Tymczasem grubo posiekać kolendrę i 2 szklanki mięty.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Oleju Roślinnego
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
8
Umieść w średniej misce; dodaj szalotkę, czosnek, sok z cytryny, pieprz Aleppo, jeśli używasz, 2 łyżki octu i pozostały 1 szklanka oleju. Salsa verde doprawić solą, czarnym pieprzem i octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Aleppo
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Puszka) Salsa Verde W Puszkach
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Czosnek Goya®
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
9
Przełożyć warzywa do średniej miski; wymieszać z pozostałą 1/2 szklanki liści mięty i 1 łyżką octu. Jagnięcinę pokroić między żeberka i podawać z warzywami i salsą verde.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Buena Vista Chateau Buena Vista Pinot Noir z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 39 dolarów za butelkę.