Steki z tuńczyka w sosie pomidorowo-bazyliowym

Steki z tuńczyka w sosie pomidorowo-bazyliowym
Steki z tuńczyka w sosie pomidorowo-bazyliowym to jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis z 4 porcjami. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 196 kalorii. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 24 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 minut. Udaj się do sklepu i odbierz steki z tuńczyka, pomidory śliwkowe, liście pietruszki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 98%, to danie jest spektakularne. Podobne przepisy to Steki z tuńczyka w sosie pomidorowo-bazyliowym, Steki Bazyliowo-Pomidorowe Z Tuńczykiem, oraz Steki z miecznika w sosie pomidorowo-bazyliowym.

Instrukcje

1
Podgrzać patelnię grillową lub grill wewnętrzny/zewnętrzny do wysokości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do GrillaPatelnia Do Grilla
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Skropić oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia na steki z tuńczyka rozprowadzić ją wokół, a następnie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Sól I PieprzSól I Pieprz
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
3
Pomidory, cebulę, natkę pietruszki i bazylię połączyć w misce. Ubierz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, wystarczy, aby równomiernie pokryć pomidory, 2 do 3 łyżki stołowe. Pomidory doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra VirginOliwa Z Oliwek Extra Virgin
Sól I PieprzSól I Pieprz
PomidorPomidor
Pietruszka-naćPietruszka-nać
CebulaCebula
BazyliaBazylia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Niech SOS marynować co najmniej 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
5
Kiedy jesteś gotowy do jedzenia, steki z grilla 2 minuty z każdej strony na rzadkie, 3 minuty dla średnich i 4 nieprzezroczyste, dobrze zrobione. Wymieszać sos następnie podawać liberalne ilości go na wierzchu steków.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to świetny wybór do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Motłoch Merlot z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
Rabble Merlot
Rabble Merlot
Czarna wiśnia, ciemna jagoda, słodowa czekolada z niuansowymi nutami francuskiego dębu wanilii i mokki. Eleganckie i wyrafinowane na podniebieniu z dużą ilością ciemnych owoców prowadzących do jedwabistego, miękkiego wykończenia.
TrudnośćNormalny
Gotowe W14 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn