Steki z tuńczyka w sosie pomidorowo-bazyliowym

Steki z tuńczyka w sosie pomidorowo-bazyliowym
Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 196 kalorii, 8G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 1,79 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 14 minut. Udaj się do sklepu i odebrać cebulę, pomidory śliwkowe, sól i pieprz, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 89%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Steki Bazyliowo-Pomidorowe Z Tuńczykiem, Steki z miecznika w sosie pomidorowo-bazyliowym, oraz Steki Z Tuńczyka W Pikantnym Sosie Pomidorowym Z Puree Ziemniaczanym.

Instrukcje

1
Podgrzać patelnię grillową lub grill wewnętrzny/zewnętrzny do wysokości.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Skropić oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia na steki z tuńczyka rozprowadzić ją wokół, a następnie doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Stek Z TuńczykaStek Z Tuńczyka
Pieprz ArbolowyPieprz Arbolowy
3
Pomidory, cebulę, natkę pietruszki i bazylię połączyć w misce. Ubierz oliwę z oliwek z pierwszego tłoczenia, wystarczy, aby równomiernie pokryć pomidory, 2 do 3 łyżki stołowe. Pomidory doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
JukonJukon
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 CalaDo 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
4
Niech SOS marynować co najmniej 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
5
Kiedy jesteś gotowy do jedzenia, steki z grilla 2 minuty z każdej strony na rzadkie, 3 minuty dla średnich i 4 nieprzezroczyste, dobrze zrobione. Wymieszać sos następnie podawać liberalne ilości go na wierzchu steków.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)

Polecane wino: Merlot, Pinot Noir, Wino Różane

Merlot, Pinot Noir i wino różowe to moje najlepsze propozycje do tuńczyka. Chociaż ryby są często łączone z białym winem, "mięsniejsze" ryby, takie jak tuńczyk, mogą absolutnie pasować do czerwonego wina. Różowe będzie również ładnie sparować, szczególnie jeśli twój tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Jednym z win, które można spróbować jest pochodzenie winnic Napa Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 34 dolarów.
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Pochodzenie Winnice Napa Valley Merlot
Nasz Merlot 2006 nie jest nieśmiały, z głębokim, ciemnym odcieniem granatu i bogatymi aromatami bogatej czernicherry, cassis i goździki. Przystępne, zintegrowane taniny ramują obfite ciemne owocesmaki i okryć podniebienie miękkim aksamitem. Długie, owocowe wykończenie, splecione jesiennymi przyprawami,kończy się żywym żurawinowym zingiem. "To bardzo eleganckie wino ze wspaniałego rocznika. Weźto, Miles!"śmieje się winiarz Tom Rinaldi, nawiązując do filmu bokiem.
TrudnośćNormalny
Gotowe W14 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia38
Magazyn