Steki z polędwicy wołowej z sosem grzybowym Shiitake

Steki z polędwicy wołowej z sosem grzybowym Shiitake
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne, więc spróbuj steków z polędwicy wołowej z sosem grzybowym Shiitake. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.83 za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 217 kalorii, 27g białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz liście tymianku, tymianek, pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet balsamiczny można śledzić to danie główne z Chude Lody Truskawkowe jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Steki z polędwicy wołowej z sosem z czerwonego wina i grzybów, Nadziewane polędwiczki wieprzowe z sosem grzybowym Shiitake, oraz Świeże ziołowe steki z polędwicy wołowej z sosem grzybowym.

Instrukcje

1
Steki posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/8 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
StekStek
SólSól
2
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodaj steki na patelnię; smażyć 3 minuty z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Przełożyć steki na półmisek.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
5
Podgrzać patelnię na średnim i wysokim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Dodaj masło do patelni, wirując do herbu; gotować 15 sekund lub aż piana ustąpi.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj czosnek do patelni; smażyć 30 sekund, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać grzyby, 1/2 łyżeczki posiekanego tymianku, pozostałe 1/4 łyżeczki soli, i pozostałe 1/8 łyżeczki pieprzu do patelni; smażyć 3 minuty lub aż grzyby będą miękkie, często mieszając. Wymieszaj ocet, 1 łyżkę wody i sos sojowy; gotuj 1 minutę lub aż płyn prawie wyparuje. Łyżka mieszanki grzybowej nad stekami.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sos SojowySos Sojowy
OcetOcet
PieprzPieprz
StekStek
TymianekTymianek
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Posypać liśćmi tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
TymianekTymianek
10
Uwaga na wino: Merlot może być tak poważny, jak wiele kabernetów. Jest również naturalny zarówno z czerwonym mięsem, jak i grzybami, dzięki czemu jest dobrym partnerem do tego dania. California ' s Paso Creek Merlot 2005 ($2
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Czerwone MięsoCzerwone Mięso
WinoWino
11
ma smaki ciemnej wiśni i dymu z pikantnym brzegiem, który podkreśli tymianek, a jędrne, suszące taniny zrównoważą stek i maślane grzyby. Jeffery Lindenmuth
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
CzereśnieCzereśnie
StekStek
TymianekTymianek

Wyposażenie

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Robert Mondavi Napa Merlot. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 30 dolarów.
Robert Mondavi Napa Merlot
Robert Mondavi Napa Merlot
Wielowymiarowe smaki wina pochodzą z winogron uprawianych w wyraźnie różnych terroirs Napa Valley, w tym dzielnic Carneros, Stags Leap i Oakville. Tradycyjne techniki, w tym rodzime drożdże, Rozszerzona maceracja, starzenie w beczkach z francuskiego dębu i butelkowanie bez filtracji, zwiększyły złożoność wina. To wino jest pyszne z wieloma przystawkami i serami. Jednym z naszych ulubionych dań jest pieczony indyk z farszem z grzybów i orzechów włoskich. Pieczona noga jagnięca, natarta pachnącymi ziołami i przyprawami, czy grillowany schab doskonale komponuje się z soczystymi smakami wina.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn