Steki z dziczyzny w sosie z dzikich grzybów

Steki z dziczyzny w sosie z dzikich grzybów
Steki z dziczyzny w sosie z dzikich grzybów to bezglutenowe przepis z 3 porcjami. Na 11,15 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To danie główne ma 548 kalorii, 62g białka, oraz 27 g tłuszczu na porcję. Mieszanka octu balsamicznego, szalotka, masło i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Niewiele osób robiło ten przepis, a 3 mówiłoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest solidne. Użytkownicy, którym podobał się ten przepis, lubili również Dziczyzna i dziki grzyb Wellington, Dziczyzna, grzyby polne i budyń ale, oraz Dziki grzyb i dziczyzna Stroganoff dla dwojga szczęśliwców.

Instrukcje

1
Suszone grzyby moczyć w 100 ml gorącej wody przez 10 minut do miękkości, następnie odcedzić, zastrzegając płyn, grubo posiekać i odstawić. Steki przyprawiamy dużą ilością pieprzu i odrobiną soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby SuszoneGrzyby Suszone
Rzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 CalaRzepa, Obrana I Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/8 Cala
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
2
Rozgrzać masło i olej na patelni do spienienia, a następnie gotować steki przez 2 min z każdej strony na średnio rzadkie lub dłużej według własnych upodobań.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
3
Zdjąć z patelni i zachować warm.In na tej samej patelni, podsmażyć szalotkę, następnie dodać odsączone grzyby i gotować, aż lekko rumiane. Splash w Sherry, następnie dodać porcini płyn, ocet balsamiczny i śmietanę, i gotować na wolnym ogniu, aby gęsty, kremowy sos.
Składniki, których będziesz potrzebować
Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)Udziec Jagnięcy (wyjęty Z Lodówki I Pozostawiony W Temperaturze Pokojowej Na 1 Godzinę Przed Przygotowaniem)
1 Szklanka Szalotki, Posiekanej1 Szklanka Szalotki, Posiekanej
2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina2 Do 3 Szklanek Wytrawnego Czerwonego Wina
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
4
Steki i ich soki z powrotem umieścić na patelni, łyżką nad sosem i podawać z mash.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W KostkęPomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sos Słodko-kwaśny W Butelce, PodzielonySos Słodko-kwaśny W Butelce, Podzielony
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje3
Ocena Zdrowia35
Magazyn