Steki wołowe Picante z podsmażoną cebulą
Steki wołowe Picante z podsmażoną cebulą wymagają ok. 30 minut od początku do końca. To danie główne ma 205 kalorii, 27g białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 2,26 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka stek z polędwicy wołowej, oliwa z oliwek, sos picante i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak aromatyczny. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do valentin day. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Steki z polędwicy wołowej karmione trawą z Podsmażonymi grzybami, Pieczeń Wołowa Picante, oraz Serowy Pikantny Makaron Wołowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzać połowę oleju w 12-calowej patelni na średnim ogniu.
Dodać wołowinę i gotować, aż dobrze rumiane z obu stron.
Podgrzać pozostały olej na patelni na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować do miękkości, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać sos picante na patelni. Powrót wołowiny na patelnię. Gotować wołowinę przez 2 minuty na średnie lub do pożądanej doneness.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym z win, które można spróbować jest Flora Springs Napa Valley Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 18 dolarów.
Flora Springs Napa Valley Merlot
Pełne smaków czarnej wiśni, jałowca i czarnej lukrecji, łagodzące nuty kardamonu, cynamonu i delikatnego kremu waniliowego. Intrygująca mineralność granitu w winie wraz z przyjemnym, słodkim profilem dębowym w wykończeniu. Jest to wspaniałe samodzielne wino, ale można je łączyć z różnymi daniami. Jego silna osobowość sprawia, że dobrze pasuje do prawie wszystkiego, z czym Cabernet byłby połączony, na przykład do ulubionego steka, ale struktura taniny w winie jest wystarczająco miękka, aby sparować ją z parmezanem z bakłażana lub ulubionym daniem z kurczaka.