Steki w kostce smażone z kurczaka
Przepisów na dania główne nigdy nie jest za dużo, więc wypróbuj steki smażone w kostkach z kurczakiem. Jedna porcja tego dania zawiera około 36 g białka, 24 g tłuszczu i łącznie 548 kalorii. Za 2,07 USD za porcję ten przepis pokrywa 26% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest przeznaczony dla 8 osób. 1 osoba uznała ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Dzięki temu przepisowi Walentynki będą jeszcze bardziej wyjątkowe. Udaj się do sklepu i kup olej, mąkę, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić je dzisiaj. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 66% wyniku, co oznacza, że jest solidny. Steki pokrojone w kostkę z sosem, steki pokrojone w kostkę Parmigiana i steki pokrojone w kostkę Italiano są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W płytkiej misce wymieszaj 2 szklanki mąki i przyprawy; odłożyć na bok. W drugiej misce połącz maślankę i mleko skondensowane.
Usuń 3-1/2 szklanki sosu i odłóż na bok. Zanurz pokrojone w kostkę steki w mieszance maślanki, a następnie w mieszance mąki, dobrze posmaruj. Powtarzać.
Na patelni rozgrzej 1/2 cala oleju na wysokim poziomie. Smaż steki, po kilka na raz, przez 5-7 minut. Ostrożnie obróć i gotuj jeszcze 5 minut lub do momentu, aż powłoka będzie chrupiąca i metka nie będzie już różowa.
Wyjmij steki i trzymaj w cieple.
Odcedzić, zachowując 1/3 szklanki odcieku na patelni; pozostałą mąkę wymieszać z odciekiem, aż będzie gładka. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu przez 5 minut lub do złotego koloru.
Wymieszaj zarezerwowaną mieszaninę maślanki; doprowadzić do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 2 minuty.
Dodaj sos Worcestershire i sos pieprzowy.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Stek z kostki w menu? Spróbuj połączyć z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwonymi potrawami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy tłustsze kawałki mogą sobie poradzić z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Moet & Chandon White Star () z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Moet & Chandon Biała Gwiazda ()]()
Moet & Chandon Biała Gwiazda ()
White Star to delikatniejszy szampan. Jest dobrze zbalansowane i harmonijne, z subtelnymi aromatami ciepłych tostów i piernika. Finisz utrzymuje się z nutą miodu.