Stek Z Salsą Oliwkową
Need a jaskiniowiec, bezglutenowe, bezmleczne i pierwotne danie główne? Stek z salsą oliwkową może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 415 kalorii, 39g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.14 za porcję. 3 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Mieszanka stek spódnica, czosnek, sól koszerna i pieprz, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 35 minut. Z łyżeczką wynik 84%, to danie jest znakomite. Podobne przepisy to Salsa Oliwkowa Z Karczocha, Salsa Pomidorowa Oliwkowa, oraz Stek Z Pikantnym Pesto Oliwkowym.
Instrukcje
Rozgrzej grill do wysokiej.
Połączyć oliwę z oliwek, czosnek i rozmaryn w płytkim naczyniu.
Dodać jagnięcinę, obrócić do płaszcza i doprawić solą i pieprzem.
W misce wymieszać natkę pietruszki i oliwki.
Wyciśnij sok z 1 cytryny do miski.
Na grillu umieścić skórkę papryki; gotować do momentu, aż się rozpuści, polać sokiem z cytryny i przyprawić solą, ok. 4 minut na stronę.
W międzyczasie grillować pozostałe 2 cytryny pokrojone bokiem aż do zwęglenia, około 5 minut; odstawić. Grill szalotki, obracając, do miękkości, o 4 protokół.
Przełożyć na deskę do krojenia i grubo posiekać, następnie dodać do mieszaniny oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Grillować jagnięcinę do oznaczonego, około 4 minut na stronę dla średnio rzadkich. (Termometr włożony w najgrubszą część powinien zarejestrować 140 stopni F.)
Przenieś do deski do krojenia i pozwól odpocząć, 5 minut. Pokrój na ziarno, Dodaj do półmiska i top z mieszanką scallion-olive. Wycisnąć grillowane cytryny na wierzchu.
Zdjęcia Antonis Achilleos
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 28 dolarów za butelkę.
![Miranda Lambert County Road Merlot Wine]()
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.