Stek z Rib-Eye z ciepłą sałatką kukurydzianą z pomidorów

Stek z Rib-Eye z ciepłą sałatką z pomidorów kukurydzianych może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 37g białka, 31 g tłuszczu, oraz w sumie 476 kalorii. Ten przepis służy 6. Na 4,64 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz paprykę, cebulę, kukurydzę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć pieprzu można śledzić to danie główne z Łatwy Deser Miętowy jako deser. Jest idealny do valentin day. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Grillowany stek z ciepłą kukurydzą i sałatką z pomidorów wiśniowych, Ciepła sałatka z kukurydzy i pomidorów, oraz Ciepła Sałatka Z Kukurydzy I Pomidorów.
Instrukcje
Steki osuszyć i posypać solą i pieprzem.
Rozgrzać olej w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie wysokim ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie smażyć steki, obracając się raz, 10 do 12 minut łącznie dla średnio rzadkich.
Przenieść na talerz i zachować ciepło, pokryte folią.
Wylać tłuszcz z patelni, utrzymując wszelkie brązowe kawałki na patelni i powrócić do umiarkowanie wysokiego ciepła.
Dodać masło, cebula, i papryka smażenia i smażyć, mieszając od czasu do czasu i skrobanie się brązowe kawałki, aż cebula jest złoty, o 6 protokół.
Dodać czosnek i chili w proszku i sauté, mieszając, 1 minutę. Wymieszać w kukurydzy i przykryć patelnię. Gotować, aż kukurydza jest po prostu miękkie, o 3 protokół.
Zdjąć pokrywkę, następnie dodać pomidory i podsmażyć, mieszając, aż pomidory po prostu zaczną mięknąć, około 2 minut.
Wyjąć z ognia i wymieszać dowolne soki mięsne na talerzu, bazylią, sokiem z limonki i solą do smaku.
Przenieś steki na deskę do krojenia, a następnie pokrój w poprzek ziarna na plastry o grubości 1/2 cala.
Podawać z pomidorową sałatką kukurydzianą.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek w menu? Spróbuj sparować z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Darioush Signature Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 69 dolarów.
![Darioush Signature Merlot]()
Darioush Signature Merlot
Umiarkowany sezon wegetacyjny 2008 przyniósł niewielkie ilości dojrzałego, wysoko skoncentrowanego Merlota. Powstałe wino oferuje profil gęstych, wyrazistych ciemnych owoców-czarnej maliny, wiśni i suszonych fig wspartych ciasnym rdzeniem ciemnego kakao, lukrecji i coli. Słodkie, soczyste taniny dodają teksturalnej złożoności, a piękne, długie wykończenie odsłania nuty rozmarynu, cynamonu i krakersa graham. Mieszanka: 90% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon, 5% Cabernet Franc