Stek z polędwicy wołowej z sosem wiśniowo-portowym
Stek z polędwicy wołowej z sosem wiśniowo-portowym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 312 kalorii, 26g białka, oraz 8G tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.91 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka ząbka czosnku, oliwy z oliwek, wiśni i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 28 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 51%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Polędwiczki wołowe z sosem porto, Polędwica Wołowa Z Sosem Portowo-Grzybowym, oraz Pieczona polędwica wołowa z sosem Pieczarkowo-portowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połączyć wiśnie, port 1/4 szklanki, i sok w małej misce.
Odstawić na 30 minut, aby wiśnie wchłonęły większość płynu.
Steki zalać sprayem do gotowania; posypać solą i pieprzem. Gotować steki w dużej patelni nonstick na średnim ogniu 5 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Usuń steki; utrzymuj ciepło.
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu.
Dodaj szalotka i czosnek; podsmażyć 1 1/2 protokół. Wymieszać mieszankę wiśniową, 3/4 szklanki Porto, bulion i tymianek. Doprowadzić do wrzenia; gotować 10 minut lub do zmniejszenia do 1/2 szklanki.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jednym winem, którego możesz spróbować, Jest Wild & Wilder Ekshibicjonista Merlot. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Dziki I Dziki Ekshibicjonista Merlot
Ekshibicjonista jest pełen bogatych śliwek i damson owoców na nosie. Zastosowany dąb jest dyskretny na podniebieniu, w którym dominują bogate smaki czerwonych jagód, a jednocześnie prezentują subtelne, ziemiste niuanse. Wino jest eleganckie i jedwabiste z długim finiszem.