Stek z patelni smażony z sosem z zielonego pieprzu i ziemniakami pieczonymi w soli

Stek z patelni smażony z sosem z zielonego pieprzu i ziemniakami pieczonymi w soli
Stek smażony na patelni z sosem z zielonego pieprzu i ziemniakami pieczonymi w soli wymaga około 45 minut od początku do końca. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten bezglutenowy przepis zawiera 708 kalorii, 57 g białka i 40 g tłuszczu na porcję. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 7,22 USD za porcję. 5 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Jest idealny na walentynki. Ten przepis z Foodnetwork wymaga musztardy dijon, grubej soli morskiej, brandy i sosu worcestershire. Świetnie sprawdza się jako danie główne. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 86%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to smażony na patelni stek z sosem musztardowym, smażony na patelni stek z musztardowym sosem śmietanowym i smażony na patelni stek nowojorski z sosem maślano-czosnkowym i cebulą.

Instrukcje

1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
1
Rozgrzej 2 żeliwne patelnie, wystarczająco duże, aby pomieścić 2 z 4 kawałków wołowiny, aż zaczną wyraźnie dymić. Steki doprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Wyłącz ogień pod patelnią i za pomocą szczypiec ułóż steki na patelni 1 na 1 w jednej warstwie. Włącz ogień pod patelnią i smaż pierwszą stronę przez 3 do 5 minut. Spróbuj oprzeć się pokusie przewrócenia ich na drugą stronę lub przeniesienia podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grube Plastry Szynki (okGrube Plastry Szynki (ok
StekStek
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie Mieszanki żółtego Ciasta O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (normalny Rozmiar)1 Opakowanie Mieszanki żółtego Ciasta O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (normalny Rozmiar)
SzczypceSzczypce
2
Obróć steki na drugą stronę i smaż przez 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
3
Ułóż steki na stojaku, aby „odpoczęły” podczas przygotowywania sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
4 Grube Plastry Szynki (około 1 Funta)4 Grube Plastry Szynki (około 1 Funta)
4
Usuń nadmiar tłuszczu z jednej z patelni, na której smażono steki, a drugą przeznacz na ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie Mieszanki żółtego Ciasta O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (normalny Rozmiar)1 Opakowanie Mieszanki żółtego Ciasta O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (normalny Rozmiar)
5
Dodaj 1 łyżkę masła i szalotkę i gotuj, aż staną się półprzezroczyste, od 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
6
Dodaj zielone ziarna pieprzu i brandy i gotuj, aż płyn prawie całkowicie się zredukuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony PieprzZielony Pieprz
Czerwony Lukier DekoracyjnyCzerwony Lukier Dekoracyjny
7
Wymieszaj musztardę, sok z cytryny, skórkę z cytryny i sos Worcestershire. Poruszaj patelnią, aby wszystkie smaki zaczęły się ze sobą łączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos WorcestershireSos Worcestershire
Plasterki Cytryny I świeże Liście MiętyPlasterki Cytryny I świeże Liście Mięty
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
MusztardaMusztarda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie Mieszanki żółtego Ciasta O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (normalny Rozmiar)1 Opakowanie Mieszanki żółtego Ciasta O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (normalny Rozmiar)
8
Dodać bulion cielęcy i zredukować do pożądanej konsystencji, następnie dodać estragon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion CielęcyBulion Cielęcy
EstragonEstragon
9
Rozgrzej 2 żeliwne patelnie, wystarczająco duże, aby pomieścić 2 z 4 kawałków wołowiny, aż zaczną wyraźnie dymić. Steki doprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Wyłącz ogień pod patelnią i za pomocą szczypiec ułóż steki na patelni 1 na 1 w jednej warstwie. Włącz ogień pod patelnią i smaż pierwszą stronę przez 3 do 5 minut. Spróbuj oprzeć się pokusie przewrócenia ich na drugą stronę lub przeniesienia podczas gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grube Plastry Szynki (okGrube Plastry Szynki (ok
StekStek
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie Mieszanki żółtego Ciasta O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (normalny Rozmiar)1 Opakowanie Mieszanki żółtego Ciasta O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (normalny Rozmiar)
SzczypceSzczypce
10
Obróć steki na drugą stronę i smaż przez 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
11
Ułóż steki na stojaku, aby „odpoczęły” podczas przygotowywania sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
4 Grube Plastry Szynki (około 1 Funta)4 Grube Plastry Szynki (około 1 Funta)
12
Usuń nadmiar tłuszczu z jednej z patelni, na której smażono steki, a drugą przeznacz na ziemniaki.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie Mieszanki żółtego Ciasta O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (normalny Rozmiar)1 Opakowanie Mieszanki żółtego Ciasta O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (normalny Rozmiar)
13
Dodaj 1 łyżkę masła i szalotkę i gotuj, aż staną się półprzezroczyste, od 3 do 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzalotkaSzalotka
1 Rożek Cukru Lodowego1 Rożek Cukru Lodowego
14
Dodaj zielone ziarna pieprzu i brandy i gotuj, aż płyn prawie całkowicie się zredukuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielony PieprzZielony Pieprz
Czerwony Lukier DekoracyjnyCzerwony Lukier Dekoracyjny
15
Wymieszaj musztardę, sok z cytryny, skórkę z cytryny i sos Worcestershire. Poruszaj patelnią, aby wszystkie smaki zaczęły się ze sobą łączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos WorcestershireSos Worcestershire
Plasterki Cytryny I świeże Liście MiętyPlasterki Cytryny I świeże Liście Mięty
Skórka CytrynowaSkórka Cytrynowa
MusztardaMusztarda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie Mieszanki żółtego Ciasta O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (normalny Rozmiar)1 Opakowanie Mieszanki żółtego Ciasta O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (normalny Rozmiar)
16
Dodać bulion cielęcy i zredukować do pożądanej konsystencji, następnie dodać estragon.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion CielęcyBulion Cielęcy
EstragonEstragon
1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec®Piec®
2
Dodaj ziemniaki do naczynia żaroodpornego z dopasowaną pokrywką, która jest wystarczająco duża, aby pomieścić ziemniaki. Posyp je solą morską i liśćmi laurowymi. Przykryj zapiekankę i wstaw na środek piekarnika, piecz przez 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
ZiemniakZiemniak
Sól MorskaSól Morska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec®Piec®
3
Gdy ziemniaki będą miękkie po nakłuciu czubkiem noża, wyjmij zapiekankę z piekarnika i wyrzuć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Piec®Piec®
4
Podgrzej zarezerwowaną patelnię, na której smażono steki, na średnim ogniu i dodaj ziemniaki do sosu stekowego. Smaż, aż się zarumienią i staną się lekko chrupiące. nieznacznie. Doprawić solą, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
StekStek
1 8-uncjowa Kulka świeżego Ciasta Na Pizzę, Przekrojona Na Pół, Temperatura Pokojowa1 8-uncjowa Kulka świeżego Ciasta Na Pizzę, Przekrojona Na Pół, Temperatura Pokojowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie Mieszanki żółtego Ciasta O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (normalny Rozmiar)1 Opakowanie Mieszanki żółtego Ciasta O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (normalny Rozmiar)
5
Ułóż ziemniaki na dnie 4 talerzy obiadowych i przykryj stekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
StekStek
6
Skropić sosem i natychmiast podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Grube Plastry Szynki (około 1 Funta)4 Grube Plastry Szynki (około 1 Funta)
7
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec®Piec®
8
Dodaj ziemniaki do naczynia żaroodpornego z dopasowaną pokrywką, która jest wystarczająco duża, aby pomieścić ziemniaki. Posyp je solą morską i liśćmi laurowymi. Przykryj zapiekankę i wstaw na środek piekarnika, piecz przez 25 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
ZiemniakZiemniak
Sól MorskaSól Morska
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piec®Piec®
9
Gdy ziemniaki będą miękkie po nakłuciu czubkiem noża, wyjmij zapiekankę z piekarnika i wyrzuć liście laurowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
Piec®Piec®
10
Podgrzej zarezerwowaną patelnię, na której smażono steki, na średnim ogniu i dodaj ziemniaki do sosu stekowego. Smaż, aż się zarumienią i staną się lekko chrupiące. nieznacznie. Doprawić solą, do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
StekStek
1 8-uncjowa Kulka świeżego Ciasta Na Pizzę, Przekrojona Na Pół, Temperatura Pokojowa1 8-uncjowa Kulka świeżego Ciasta Na Pizzę, Przekrojona Na Pół, Temperatura Pokojowa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie Mieszanki żółtego Ciasta O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (normalny Rozmiar)1 Opakowanie Mieszanki żółtego Ciasta O Obniżonej Zawartości Tłuszczu (normalny Rozmiar)
11
Ułóż ziemniaki na dnie 4 talerzy obiadowych i przykryj stekiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
StekStek
12
Skropić sosem i natychmiast podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Grube Plastry Szynki (około 1 Funta)4 Grube Plastry Szynki (około 1 Funta)

Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon

Strip Steak bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. Wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze kawałki wołowiny dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwonymi potrawami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy tłustsze kawałki mogą sobie poradzić z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Cupcake Vineyards Pinot Noir. Oceniającym podoba się, z oceną 4,2 na 5 gwiazdek i ceną około 17 dolarów za butelkę.
Winnice Cupcake Pinot Noir
Winnice Cupcake Pinot Noir
Wino to ma piękny granatowy odcień i mocny aromat czarnych wiśni, dojrzałych truskawek, czerwonych malin oraz nutę przypraw z kremowym finiszem.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia29
Magazyn