Stek Z Kurczaka Smażony Ze Śmietaną

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj smażonego steka z kurczakiem ze śmietaną. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 51g białka, 42g tłuszczu, oraz w sumie 813 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,72 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka koszernej soli i pieprzu, steki z kostki wołowiny, sól koszerna i pieprz, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Aby zużyć mąkę, możesz podążać za tym daniem głównym z Tarta jabłkowa z sosem karmelowym jako deser. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla valentin day. 15 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Kurczak smażony stek z sosem śmietanowym, Stek z kurczaka smażony w sosie śmietanowym, oraz Stek Z Kurczaka Smażony W Sosie Śmietanowym.
Instrukcje
Zrobić sos: roztopić masło z olejem roślinnym w rondlu na średnim ogniu.
Posypać mąką i gotować, ubijając, aż będzie gładka i głęboka złoty kolor, o 2 protokół. Stopniowo ubijać mleko i gotować na wolnym ogniu, ubijając, aby usunąć grudki, aż sos zgęstnieje, 4 do 6 minut.
Dodać 2 do 3 łyżeczki soli i 1 łyżeczkę pieprzu. Przykryć i zdjąć z ognia.
Umieść steki między 2 kawałki folii heavy-duty i funt do 1 / 8 cala grubości młotkiem lub patelni ciężkiej. Obficie doprawić solą i pieprzem.
Mąkę, proszek do pieczenia i 1 łyżeczkę soli i pieprzu ubić w płytkiej misce. W innej płytkiej misce ubijamy mleko i jajka. Jeden po drugim, pogłębiać każdy stek w mieszaninie mąki, zanurzać w mieszaninie jaj, a następnie powrócić do mieszaniny mąki, mocno naciskając, aby pokryć.
Przelej steki panierowane do stelaża.
Rozgrzej piekarnik do 250 stopni F. Ustaw kolejny stojak na obramowanej blasze do pieczenia.
Podgrzać około 1 cala oleju roślinnego w żeliwnej patelni lub piecu holenderskim na dużym ogniu, aż termometr do głębokiego smażenia rejestruje 350 stopni F. jeden na raz, smażyć steki, aż złoty kolor brązowy, obracając raz, o 5 protokół (powrót oleju do 350 stopni F między każdym steku).
Przenieś gotowe steki do stojaka na blasze do pieczenia i ogrzać w piekarniku, podczas gdy reszta.
W międzyczasie podgrzej SOS. Wymieszać z wodą, 1 łyżka na raz, jeśli sos jest zbyt gęsty.
Smażony stek skropić sosem i top z szalotki.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Steki można łączyć z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Możesz spróbować Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley. Recenzenci bardzo to lubią z oceną 5 z 5 gwiazdek i ceną około 99 dolarów za butelkę.
![Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley]()
Anthem Estate Merlot Mt. Wino Veeder Napa Valley
Czarna wiśnia, przyprawa, bogaty