Stek z flanki Pitas
Flank Steak Pitas może być właśnie przepisem bez nabiału, którego szukałeś. Ten przepis jest przeznaczony dla 4 osób i kosztuje 3,06 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 354 kalorie, 31 g białka i 7 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Jest idealny na walentynki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Udaj się do sklepu i kup tajski sos chili, stek z polędwicy wołowej, sos hoisin i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 60%. Ten wynik jest solidny. Flank Steak Pitas dla dwojga, grecki stek Pitas i śródziemnomorski stek z jajkiem są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
W małej misce połącz pierwsze osiem składników.
Wlej 1/4 szklanki marynaty do dużej zamykanej plastikowej torby; dodaj wołowinę. Zamknij torebkę i obróć do płaszcza. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 8 godzin lub przez noc. Przykryj i przechowuj w lodówce pozostałą marynatę.
Odcedzić i wyrzucić marynatę. Grilluj wołowinę pod przykryciem na średnim ogniu przez 6-8 minut z każdej strony lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną konsystencję (w przypadku mięsa średnio wysmażonego termometr powinien wskazywać 145°, średni 160°, dobrze wysmażony 170°).
W międzyczasie grilluj pitas bez przykrycia na średnim ogniu przez 1-2 minuty z każdej strony lub do momentu, aż się rozgrzeje. Wołowinę pokroić w poprzek włókien. W dużej misce wymieszaj wołowinę, sałatę i zarezerwowaną marynatę.
Podawać w pitach; posypać sezamem.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Stek bardzo dobrze komponuje się z Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Taittinger Brut La Francaise z oceną 4,3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 45 dolarów za butelkę.
![Taittinger Brut La Francaise]()
Taittinger Brut La Francaise
Szampan ten jest mieszanką około 30 winnic Chardonnay i Pinot Noir, odpowiednio 40% i 60% całości, z kilku zbiorów doskonale dojrzałych winogron.