Stek z Bernaise
Stek z Bernaise jest bezglutenowe i pierwotne przepis z 6 porcjami. Na 1,07 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 449 kalorii, 3G białka, oraz 47 g tłuszczu. 11 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka steków rib eye, sól koszerna, liście estragonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 20%, to danie nie jest tak ogromne. Spróbuj Make-ahead posiłek 3 Minute Steak Hoagies z sosem stek domowej roboty, Pan smażony stek i stek hamburgery z cebulą czerwonego wina i Laury chudego prezentów, oraz Grillowany stek z polędwicy z letnim Ragoutem warzywnym i frytkami Stekowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do sosu umieść ocet Szampański, białe wino, szalotkę, 1 łyżkę liści estragonu, 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia i gotować na średnim ogniu przez około 5 minut, aż mieszanina zostanie zredukowana do kilku łyżek stołowych. Lekko schłodzić.
Ostudzoną mieszaninę z żółtkami i 1 łyżeczką soli umieścić w słoiku blendera i miksować przez 30 sekund. Blenderem powoli wlać gorące masło przez otwór w pokrywce.
Dodaj pozostałe 2 łyżki liści estragonu i zmiksuj tylko na sekundę. Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodaj łyżkę białego wina do cienkiego. Przechowywać w temperaturze pokojowej do podania.
Steki obficie doprawić solą i grubo zmielonym czarnym pieprzem po obu stronach.
Rozgrzać cienką warstwę oliwy z oliwek w dużej patelni saute na dużym ogniu, aż będzie prawie palić, a następnie zapiekać steki z każdej strony przez 1 minutę. Obniżyć ogień do niskiej i gotować steki przez około 7 do 10 protokół, obracając raz, aż bardzo rzadko w środku.
Wyjąć na talerz, przykryć szczelnie folią aluminiową i odstawić na 10 minut.
Podawać z sosem bernaise na boku.
Uwaga: aby przygotować sos z wyprzedzeniem, przygotuj go na godzinę przed podaniem i odstaw do blendera. Przed podaniem dodaj 1 łyżkę najgorętszej wody z kranu i zmiksuj na kilka sekund.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Można spróbować wina Miranda Lambert County Road Merlot. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 28 dolarów.
![Miranda Lambert County Road Merlot Wine]()
Miranda Lambert County Road Merlot Wine
Nasz najmocniejszy duch jest pełen owocowego smaku i mocnego koloru, a jednocześnie gładki w konsystencji i dostawie. Z dojrzałą esencją jagodową aromat utrzymuje się tak długo, jak wybuchowe wykończenie. Ten wytrawny, aksamitny Merlot jest wyposażony w odpowiednią równowagę Mocy i finezji, dzięki czemu jest doskonałym towarzyszem steków i makaronów z czerwonym sosem i ciemną czekoladą.