Stek Tacos z pikantnym sosem jogurtowym

Stek Tacos z pikantnym sosem jogurtowym wymaga około 1 godzina i 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 436 kalorii, 23G białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 1,52 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Udaj się do sklepu i odebrać kolendry, top okrągły stek, jogurt, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Aby wykorzystać mąkę tortille można śledzić to danie główne z Chipsy Z Cukrem Cynamonowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Niewiele osób lubiło to danie główne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Pikantne Tacos rybne z sosem awokado-jogurtowym, Tacos ze słodkich ziemniaków z pikantnym sosem jogurtowym, oraz Pikantne steki Tacos z południowo-zachodnim Guacamole.
Instrukcje
Umieść stek między dwoma arkuszami ciężkiego plastiku (wielokrotnego użytku worki zamrażarki działają dobrze) na solidnej, równej powierzchni. Mocno wbić wołowinę gładką stroną młotka do grubości 1/8 cala.
Połączyć oliwę z oliwek, 2 łyżki kolendry, kminek, oregano, 1 szczypta cayenne w dużej szklanej lub ceramicznej misce; doprawić do smaku solą i pieprzem.
Dodać wołowinę i wrzucić równomiernie płaszcz. Przykryj miskę folią i marynuj w lodówce przez 30 minut.
Wymieszaj jogurt i majonez w osobnej misce. Wymieszaj 1 szczyptę pieprzu cayenne, Koper, 2 łyżki kolendry, sok z limonki i sól. Przykryć miskę folią i przechowywać w lodówce, aż będzie gotowy do podania.
Połączyć 1 1/4 szklanki kolendry i cebuli w misce. Odstawić.
Rozgrzać dużą patelnię na średnim ogniu i wymieszać stek. Gotować i mieszać, aż wołowina jest równomiernie rumiane.
Odcedzić i wyrzucić nadmiar tłuszczu.
Rozgrzej kolejną patelnię na średnim ogniu.
Umieść jedną tortillę na patelni i posypać serem i gotowanym stekiem. Wierzch z mieszanką cebuli, a następnie ostrożnie złóż tortillę na pół. Gotować, aż lekko chrupiące z każdej strony. Powtórz z pozostałymi tortillami.
Podawać z sosem jogurtowym na boku.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Prowincja Peju Merlot z oceną 4.5 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 38 dolarów za butelkę.
![Prowincja Peju Merlot]()
Prowincja Peju Merlot
Głęboki rubinowy kolor, Merlot 2016 oferuje pachnące, warstwowe aromaty soczystego granatu, przyprawy do pieczenia i nutę cedru. Bujne owoce wiśni i jeżyn otaczają podniebienie. Delikatne nuty prażonych migdałów i wanilii dopełniają eleganckie wykończenie. Pyszne teraz, ten Merlot będzie nadal dojrzewał przez następne 6-8 lat.Mieszanka: 95% Merlot, 4% Cabernet Sauvignon, 1% Petit Sirah