Stek smażony z kurczakiem w wiejskim sosie
Smażony stek z kurczaka z sosem wiejskim może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 504 kalorie, 36g białka, oraz 27 g tłuszczu. Na $1.6 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jest idealny do valentin day. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soli koszernej, papryka, olej roślinny i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć sól koszerną, można śledzić to danie główne z Niskotłuszczowe Ciasto Okruchowe (Koszerno-Mleczne) jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Kurczak smażony stek z wiejskim sosem, Kurczak Smażony Stek Z Wiejskim Sosem, oraz Kurczak smażony stek z wiejskim sosem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Do sosu: roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu, aż do spienienia.
Mleko umieścić w płytkim naczyniu; odstawić. W drugim płytkim naczyniu, ubić razem mąkę, mierzony pieprz, czosnek w proszku, cebula w proszku, papryka, mierzony sól, i cayenne; odstawić.
Ułożyć 1 kawałek wołowiny na desce do krojenia i obficie doprawić obie strony solą i pieprzem. Korzystanie z nabijanie stronie młotkiem mięsa, Funt stek, przerzucanie równo Funt obie strony, aż będzie około 1/8 cala grubości.
Przełożyć na dużą płytę lub blachę do pieczenia. Powtórz z pozostałymi kawałkami wołowiny.Zanurz 1 kawałek wołowiny w zarezerwowanej mieszance mąki, obróć się do płaszcza i otrząśnij nadmiar. Zanurz w mleku, obróć się, aby pokryć i zanurz mieszankę mąki po raz drugi, wytrząsając nadmiar. Powrót do płyty lub blachy do pieczenia i powtórzyć z pozostałymi kawałkami.
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu do połysku, ale nie palić lub 177° na termometrze do głębokiego smażenia. Tymczasem dopasuj stojak z drutu na blasze do pieczenia; odstawić.Gdy olej jest gotowy, smażyć 2 do 3 kawałki mięsa (nie tłoczyć patelni), aż złoty kolor i gotowane przez, około 2 minut na stronę.
Przełożyć do stojaka z drutu, doprawić solą i przykryć luźno kawałkiem folii aluminiowej, aby się ogrzać. Powtórz z pozostałymi kawałkami.
Podawać natychmiast, duszone w sosie.