Stek Smażony Z Kurczakiem
Smażony stek z kurczaka może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 878 kalorii, 42g białka, oraz 49g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na $4.97 za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, mleko, mielony pieprz i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać olej z orzeszków ziemnych, można śledzić to danie główne z Solone Ciasteczka Orzechowe Toffi jako deser. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 65%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Stek Z Kurczaka Smażony, Stek Z Kurczaka Smażony, oraz Stek Z Kurczaka Smażony.
Instrukcje
Posypać 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki czarnego pieprzu równomiernie na steki.
Połączyć okruchy krakersów, 1 szklanka mąki, 1 łyżeczka soli, 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu, czerwonego pieprzu i proszku do pieczenia.
Ubij razem 3/4 szklanki mleka i jajek. Steki pogłębiania w mieszaninie krakers; zanurzyć w mieszaninie mleka i pogłębiania ponownie w mieszaninie krakers.
Wlać olej do 12-calowej patelni; podgrzać do 36
(Nie należy używać patelni nonstick.) Smażyć steki 3 do 4 minut. Obrócić i smażyć 2 do 3 minut lub do złotego koloru.
Wyjmij steki do stojaka z drutu na patelni z galaretką. Steki trzymaj ciepłe w piekarniku 225. Ostrożnie odcedzić gorący olej, zastrzegając gotowane kawałki i 1 łyżka kapieli na patelni.
Wymieszać pozostałe 4 szklanki mleka, 1/4 szklanki mąki, pozostałą 1 łyżeczkę soli i pozostałą 1 łyżeczkę czarnego pieprzu.
Dodać mieszaninę mleka do zastrzeżonych kapie w patelni; gotować, ubijając stale, na średnim ogniu 10 do 12 minut lub aż zgęstnieje.
Dekorować, w razie potrzeby.
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir to moje najlepsze dania do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Zdobywca Złotego Medalu Albertina Merlot Lorilai ' s Reserve Wine z 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Albertina gold Medal Winner Merlot Lorilai ' s Reserve Wine
Owocowe aromaty, z miękkimi, elastycznymi taninami i długim wykończeniem.