Stek serowy Chile z awokado
Stek serowy Chile z awokado może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 450 kalorii, 33g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 4,28 zł za porcję, ten przepis okładki 23% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Jeśli masz sól i pieprz, oliwę z oliwek, ser jack i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 56%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Green Chile Cheese Steak Sandwich, Smoky Green Chile-ser Cheddar z awokado-Salsa Mango, oraz Kawa i Ancho Chile Spódnica stek z Zielonym Chile-Apple Relish.
Instrukcje
Pokroić na 4 równe kawałki.
Ustaw patelnię od 11 do 12 cali z żaroodpornym uchwytem na dużym ogniu; gdy patelnia jest gorąca, dodaj olej i przechyl, aby pokryć dno patelni.
Dodaj stek i gotować, obracając kawałki raz, aż rumiane z obu stron, ale nadal rzadko w środku (wyciąć do testu), 6 do 7 minut w sumie.
Zdjąć z ognia i dodać tequilę i ocet na patelnię. Zapalić zapałką (nie pod wentylatorem wyciągowym ani żadnymi łatwopalnymi materiałami) i wstrząsnąć patelnią, aż płomienie ustąpią.
Na stekach połóż Chilli równo; na wierzchu plastry sera. Broil 4 cali od ciepła tylko do rozpuszczenia sera, 1 do 2 protokół.
Tymczasem pit, obrać i grubo pokroić awokado.
Przenieś steki na talerze. Łyżka dowolnych soków z patelni wokół mięsa. Awokado ułożyć równo na porcjach.
Dodać sól i pieprz do smaku.
Polecane wino: Cava, Grenache, Shiraz
Cava, Grenache i Shiraz to moje najlepsze propozycje na Chili. Te soczyste Czerwienie nie mają zbyt dużo taniny (ważne dla pikantnych potraw), ale wino musujące, takie jak cava, może jeszcze lepiej oswoić ciepło. Juve y Camps Reserva de la Familia 40th Anniversary Cuvee Cava z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
![Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava]()
Juve y Camps Reserva de la Familia 40-lecie Cuvee Cava
Blady Złoty Kolor, ta Cava ma aromaty dojrzałych białych brzoskwiń, opiekanej bagietki z nutami cytrusów i moreli. Podniebienie jest bogate i szerokie o smaku zielonego jabłka, jaśminowej zielonej herbaty i prażonych migdałów. Ten Brut nature cava jest niezwykle wszechstronny, ponieważ nie dodaje się dawki, więc kwasowość i pęcherzyki oczyszczają podniebienie po każdym kęsie. Polecane Dania: krewetki czosnkowe, okoń morski marynowany w miso, tuńczyk inkrustowany sezamem, Kurczak tikka masala i Jamon Iberico.