Stek Salisbury z puree ziemniaczanym, pasternakiem i rzeżuchą
Stek Salisbury z puree ziemniaczanym i pasternakiem i rzeżuchą może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.86 za porcję. Jedna porcja zawiera 807 kalorii, 46g białka, oraz 39g tłuszczu. Jeśli masz ziemniaki skrobiowe, sos worcestershire, mielona gałka muszkatołowa i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 4 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 86%, co jest niesamowite. Spróbuj Stek Salisbury z puree ziemniaczanym, Stek z Salisbury, puree ziemniaczane i groszek, oraz Puree ziemniaczane i pasternak dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Ziemniaki i pasternak włożyć do dużego garnka, zalać wodą i zagotować na średnim ogniu. Sól wody i gotować do miękkości, 12 do 15 protokół.
Ziemniaki i pasternak odsączyć i wrzucić do gorącego garnka.
Dodać mleko lub śmietanę i zacieru. Natkę pietruszki wymieszać, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową do smaku.
W międzyczasie umieścić mięso w misce i dodać 3 łyżki Worcestershire, jajko, okruchy krakersów, startą cebulę, sól i pieprz, do smaku. Przykryć blachę do pieczenia pergaminem.
Wymieszać mięso, aby połączyć i uformować w 4 owalne bochenki o grubości nie większej niż 1 1/2 cala i ułożyć je na blasze do pieczenia.
Skropić około 1 łyżką oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia i piec przez 20 minut.
Podczas gdy mięso jest w piekarniku, na średniej patelni na średnim ogniu dodać masło i stopić, następnie dodać cebulę i liść laurowy i doprawić solą i pieprzem, do smaku. Gotować przez 15 minut, następnie dodać czosnek i szałwię i gotować przez kolejne 3 minuty.
Posypać mąką i wymieszać 1 minutę, następnie ubić bulion, 2 łyżki i obficie doprawić czarnym pieprzem, do smaku. Gotować przez 1 minutę, aby zagęścić sos.
Podawać steki, na pojedynczych talerzach, w całości lub w plastrach z sosem na wierzchu, kopiec puree ziemniaczanego i pasternaku i 1 szklanka liści rukoli obok.