Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na dania główne,więc wypróbuj stek Flankowy imbiru z warzywami z Sake. Ten przepis służy 6 i kosztuje $4.86 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 40g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 408 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Mieszanka imbiru, octu balsamicznego, skrobi kukurydzianej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć ciemnobrązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka Z Brązowym Masłem Z Brązowym Cukrem jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 86%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Sake Imbir Glazurowany Łosoś, Stek z flanki glazurowany soją, oraz Grillowany stek z flanki i warzywa balsamiczne dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Połącz pierwsze 6 składników w szklanym naczyniu do pieczenia o wymiarach 13x9x2 cali.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do Pieczenia
2
Dodać mięso. Przykryć i przechowywać w lodówce co najmniej 2 godziny i do 1 dnia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mięso
3
Odstawić w temperaturze pokojowej na 1 godzinę przed kontynuowaniem.
4
Szparagi gotować w dużym garnku z wrzącą osoloną wodą, aż będą chrupiące-miękkie, około 4 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szparagi
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
5
Drenaż. Spłucz pod zimną wodą do ostygnięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
6
Spuścić ponownie.
7
Podgrzać 2 łyżki oleju z orzeszków ziemnych w ciężkiej dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Arachidowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
8
Dodaj czerwone paski papryki i sauté 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Czerwona
9
Dodać grzyby crimini i podsmażyć, aż grzyby będą miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Grzyby
10
Dodać zieloną cebulę i szparagi i smażyć, aż warzywa będą miękkie, o 2 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona Cebula
Warzywa
Szparagi
11
Warzywa przełożyć na półmisek. Namiot z folią do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Aluminiowa
12
Ciepło Pozostałe 1 łyżka oleju z orzeszków ziemnych w tej samej patelni na dużym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Arachidowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
13
Wyjąć stek z marynaty; marynata rezerwować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Stek
14
Dodaj stek na patelni i gotować do pożądanej doneness, o 4 minut na stronie średnio rzadkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Stek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
15
Przenieś do deski do krojenia. Namiot z folią i odstawić 5 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Folia Aluminiowa
16
Tymczasem miejsce zarezerwowane marynaty w małym rondlu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
17
Ubić skrobię kukurydzianą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skrobia Kukurydziana
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
18
Ubijać na dużym ogniu, aż sos zgęstnieje i zagotuje się, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
19
SOS wyjąć z ognia. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
SOS
20
Pokrój stek w poprzek ziarna na przekątnej w plastry o grubości 1/2 cala. Ułóż plastry steków na warzywach na półmisku. Łyżka trochę sosu na mięso i warzywa.