Stek i placek ziemniaczany
Jeśli chcesz dodać do swojego repertuaru więcej przepisów bezmlecznych , stek i placek ziemniaczany mogą być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 97 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 22 g białka , 20 g tłuszczu i łącznie 391 kalorii . Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut . Mieszanka jajek, oleju roślinnego, pieprzu i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Jest idealny na walentynki . 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 58% , to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy obejmują stek mielony i placek ziemniaczany Cheddar , stek mielony i placek ziemniaczany Cheddar oraz stek mielony i placek ziemniaczany Cheddar .
Instrukcje
W dużej zamykanej plastikowej torbie wymieszaj mąkę, sól, pieprz, paprykę, imbir i ziele angielskie; odłożyć 2 łyżki.
torba; zamknij i wrzuć do pokrycia.
Na dużej patelni smaż mięso i cebulę na oleju na średnim ogniu, aż mięso przestanie być różowe, a cebula będzie miękka. Stopniowo mieszaj zarezerwowaną mieszaninę mąki.
Dodaj ziemniaki i wodę; doprowadzić do wrzenia. Gotuj i mieszaj przez 1-2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje. Zredukować ciepło; gotować na wolnym ogniu bez przykrycia przez 20 minut lub do momentu, aż ziemniaki będą chrupiące.
W międzyczasie na ciasto, w dużej misce wymieszaj mąkę i sól.
Skrócić. Stopniowo dodawaj wodę, mieszaj widelcem, aż ciasto utworzy kulę.
Ciasto podzielić na pół tak, aby jedna kula była nieco większa od drugiej. Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj większą kulkę, aby pasowała do 10 cali. talerz do ciasta.
Ciasto przełożyć na blachę. Przytnij ciasto równo z krawędzią talerza.
Rozwałkuj pozostałe ciasto tak, aby pasowało do wierzchu ciasta; nałożyć na nadzienie. Przycinanie, uszczelnianie i żłobienie krawędzi.
Posmaruj wierzch jajkiem.
Piec w temperaturze 450° przez 20-25 minut lub do złotego koloru.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Cabernet Sauvignon
Pinot Noir, Merlot i Cabernet Sauvignon to świetny wybór na stek. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, chudsze steki dobrze komponują się z jasnymi lub średnio treściwymi czerwieniami, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki radzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Marcassin Marcassin Vineyard Pinot Noir z oceną 4,9 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 315 dolarów za butelkę.
![Winnica Marcassin Marcassin Pinot Noir]()
Winnica Marcassin Marcassin Pinot Noir