Stek Grillowany Klonowo-Musztardowy

Stek Grillowany Klonowo-Musztardowy
Klonowo-Musztardowy stek pieczony jest bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap danie główne. Jedna porcja zawiera 520 kalorii, 28g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 4,31 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. valentin day będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i odbierz ocet balsamiczny, syrop klonowy, sól koszerną i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 47 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 61%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Stek Z Szynki Klonowej Musztardowej, Grillowany Stek Z Szynki Klonowo-Musztardowej, oraz Pieczona Podeszwa Z Musztardą I Tymiankiem.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Umieścić pekan w jednej warstwie w płytkiej patelni, i piec, mieszając od czasu do czasu, 5 do 7 minut lub aż tosty i pachnące.
Składniki, których będziesz potrzebować
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
3
Ubijamy razem syrop i 3 kolejne składniki; usuwamy i rezerwujemy połowę mieszaniny syropu.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Dodaj pozostałą połowę mieszanki do dużego, płytkiego naczynia lub plastikowej torby zamrażarki z zamkiem błyskawicznym. Trim stek, jeśli to konieczne, i dodać do naczynia lub zip-top plastikową torbę zamrażarki, obracając się płaszcz. Przykryć lub uszczelnić i schłodzić 8 godzin, obracając raz po 4 godzinach.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
5
Wyjąć stek z marynaty, odrzucając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
StekStek
6
Stek posypać solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
StekStek
7
Odstawić w temperaturze pokojowej 30 minut.
8
Gotować zarezerwowane połowę marynaty w małym rondlu na średnim ogniu 10 minut lub do zmniejszenia o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
9
Umieść stek na lekko nasmarowanym stojaku z drutu w wytrzymałej patelni z galaretką wyłożonej folią aluminiową. Broil 6 cali od ciepła 8 do 10 minut z każdej strony lub do pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
GalaretkaGalaretka
StekStek
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PatelniaPatelnia
10
Wyjąć z piekarnika; odstawić na 5 minut przed krojeniem. SOS łyżka na stek, i top z tosty pekan i ser pleśniowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser PleśniowySer Pleśniowy
Orzeszki PekanOrzeszki Pekan
SOSSOS
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Maddalena Merlot. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 19 dolarów.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.
TrudnośćTwardy
Gotowe W47 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn