Stek Czosnkowy I Cebula

Stek Czosnkowy I Cebula
Czosnek stek & cebula może być tylko głównym daniem szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 208 kalorii, 29g białka, oraz 5G tłuszczu każdy. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. Mieszanka parmezanu, czosnek, różyczki brokuły i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 32 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 88%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Stek z masłem czosnkowym z cebulą, Kanapki ze stekiem z karmelizowaną papryką, cebulą i czosnkiem, oraz Kanapki ze stekiem z miodem czosnkowym majonezem i podsmażoną czerwoną cebulą dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą patelnię nonstick rozpyloną sprayem do gotowania na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Spray Do GotowaniaSpray Do Gotowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodać stek; posypać pieprzem. Gotuj stek 5 do 6 min. z każdej strony lub do średniej doneness (160F).
Składniki, których będziesz potrzebować
PieprzPieprz
StekStek
3
Usuń z patelni, zastrzegając kapiele na patelni.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Stek umieścić na desce do krojenia; przykryć luźno folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
5
Dodać cebulę i czosnek na patelni. Wymieszać w sosie; przykryć pokrywką. Gotować 5 min.; wymieszać. Gotować, uncovered, dodatkowe 4 do 5 min. lub aż cebula będzie miękka, mieszając od czasu do czasu. W międzyczasie stek pokroić na cienkie plasterki; położyć na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
ZiarnaZiarna
StekStek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Top stek z mieszanką cebuli; posypać serem.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
CebulaCebula
StekStek
7
Podawać z brokułami.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrokułyBrokuły

Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir

Merlot, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir są doskonałym wyborem do steków. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Maddalena Merlot z 4.8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot
Maddalena Merlot oferuje aromaty dojrzałych owoców i przypraw dębowych z nutami wanilii i anyżu. Dojrzałe smaki owocowe to jasna śliwka i Malina. Owocowe smaki witają podniebienie, a miękkie taniny ramują świeżą konsystencję, która okrywa usta.
TrudnośćNormalny
Gotowe W32 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia98
Magazyn