Steak Fingers & Gravy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur sosu, więc dać stek palce & SOS spróbować. Na 2,17 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 39g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 564 kalorie. Ten przepis służy 6. Mieszanka sezonowanej soli, mąki, cayenne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. To będzie hit w Twoim valentin day wydarzenie. 2 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 40 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Paluszki stekowe i sos, Pieczone paluszki stekowe, oraz Paluszki Smażone Z Kurczaka.
Instrukcje
W naczyniu połączyć mąkę, przyprawioną sól, pieprz i cayenne.
Mleko i jajka ubić w osobnym naczyniu. Aby upiec mięso, najpierw zanurz w mące, a następnie szybko zanurz w mieszaninie jaj, a następnie włóż z powrotem do mąki, aby pokryć ją z obu stron. Kontynuuj, aż całe mięso będzie panierowane.
Rozgrzać olej rzepakowy z 2 łyżkami masła na dużej patelni na średnim lub średnim ogniu. Smażyć paski steków po 4 lub 5 na raz, obracając w połowie. Gdy złocisty brąz, usuń z patelni na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Kontynuuj, aż całe mięso zostanie zrobione. Przykryć luźno folią, aby zachować warm.To zrobić sos, wylać cały tłuszcz z patelni.
Dodać 1/4 szklanki tłuszczu z powrotem w, a następnie posypać 2 do 4 łyżki mieszanki mąki (lub można użyć świeżej mąki.)
Mieszankę ubijać, aż stanie się pastą (dodać więcej mąki, jeśli trzeba) i gotować pastę na średnim ogniu, aż będzie głęboki złoty kolor.
Wlać mleko, stale ubijając. Pozwól sosie gotować i zagęścić, ubijając regularnie i dodając więcej mleka, jeśli wydaje się zbyt gruby tuż nietoperza. Doprawić sosem solą i pieprzem.
Podawać paluszki stekowe z sosem i sałatką. Mniam!
Polecane wino: Merlot, Cabernet Sauvignon, Pinot Noir
Stek świetnie komponuje się z Merlotem, Cabernet Sauvignon i Pinot Noir. W końcu wołowina i czerwone wino to klasyczne połączenie. Ogólnie rzecz biorąc, szczuplejsze steki dobrze komponują się z lekkimi lub średnimi czerwonymi, takimi jak pinot noir lub merlot, podczas gdy grubsze steki poradzą sobie z odważną czerwienią, taką jak cabernet sauvingnon. Jedno wino, którego możesz spróbować to Grgich Hills Estate Merlot. MA 4,2 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 47 dolarów.
![Grgich Hills Estate Merlot]()
Grgich Hills Estate Merlot
Chłodny klimat Merlot z jasnymi owocowymi smakami i przyjemną w ustach kwasowością z winnic Grgich Hills w południowej Dolinie Napa, uprawianych bez sztucznych nawozów, pestycydów i herbicydów. Z cudownie złożonymi aromatami żurawiny, cedru i prażonych orzechów laskowych, to wino jest idealnym partnerem do polędwicy wołowej, jagnięciny lub pieczonej wieprzowiny.