Steak Diane

Steak Diane
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać stek Diane spróbować. Ten przepis służy 4 i kosztuje $8.84 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 38g białka, 56 g tłuszczu, oraz w sumie 786 kalorii. 3 osoby próbowały i polubiły ten przepis. Jeśli masz sos worcestershire, brandy, sól koszerna, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest idealny do valentin day. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i דל פחמימות,zne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 55%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Steak Diane, Steak Diane, oraz Steak Diane.

Instrukcje

1
Dobrze pasuje do: cabernet
2
Dodać bulion wołowy do rondla i zmniejszyć na średnim ogniu do 1/2 szklanki, o 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bulion WołowyBulion Wołowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Posypać steki z obu stron solą i pieprzem. Na dużej patelni lub żeliwnej patelni na średnim ogniu, podgrzać 2 łyżki masła i oliwy z oliwek. Gdy masło się stopi i olej połyskuje, dodaj steki. Brąz steki po obu stronach, 3 minuty na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Steki przełożyć na talerz i odstawić, lekko przykryty folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
5
Dodać grzyby i szalotki na patelni i gotować przez 2 minuty, często mieszając, dodając olej w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
6
Dodać czosnek. Gdy czosnek jest lekko zabarwiony, dodaj brandy (bądź ostrożny, może się zapalić).
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szczypty Zmielonych Goździków2 Szczypty Zmielonych Goździków
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
7
Dodaj wino, musztarda, Worcestershire i zmniejszonej wołowiny. Dusić jeszcze 2 do 3 minut. Powrót steki na patelnię i zakończyć gotowanie ich do żądanej temperatury, 2 do 4 minut, w zależności od wielkości filetów i żądanej temperatury / doneness. Dla średnio rzadkich, gotować do 135 stopni F na termometrze natychmiastowego odczytu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
Bulion WołowyBulion Wołowy
4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane4 Kromki Tostu Teksańskiego Lub Innego Białego Pieczywa, Tostowane
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
8
Dodaj pozostałe 2 łyżki masła do sosu, aby stopić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
9
Aby służyć, umieścić stek na każdym talerzu i polać sosem na stek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Magazyn